Господиням на замітку! Для чого досвідчені кулінари заморожують картоплю перед смаженням

Досвідчені кулінари знають, що приготувати картоплю фрі можна й у домашніх умовах, передають Патріоти України.

При цьому можна обійтись без фритюрниці – достатньо однієї сковорідки.

Подробиці

Головне, щоб у вас був морозильник, де картоплю перед смаженням потрібно заморозити.

Секрет у тому, що після заморожування картопля смажиться м’якою всередині та з хрусткою скоринкою.

Крижана кірка, що утворюється після заморозки, не дасть серцевині швидко висохнути, а скоринка добре просмажиться, так як зайва волога піде в перші секунди смаження.

Приготування

Картоплю чистимо, миємо та нарізаємо соломкою.

Відразу після нарізки соломку кидаємо в ємність із чистою водою, інакше наша картопля фрі вийде чорною.

Далі готуємо маринад. Ложку солі та цукру кладемо в кухоль води, перемішуємо і виливаємо у воду з картоплею.

Через 20 хвилин вода має стати каламутною – це означає, що виділився крохмаль.

Викладаємо картоплю на серветку та просушуємо її.

Потім кладемо в пакет і відправляємо в морозилку до заморожування.

Наливаємо в розігріту сковорідку олію на глибину одного сантиметра. Смажимо соломку 7-8 хвилин на великому вогні.

Викладаємо картоплю фрі на тарілку і подаємо з кетчупом як гарнір до бургерів або м’ясних страв.

Що буде з організмом, якщо їсти занадто багато білого хліба: ТОП-5 побічних ефектів

субота, 22 лютий 2025, 6:38

Хліб – це один із найпоширеніших продуктів у раціоні багатьох людей. Його смак, аромат і універсальність роблять його незамінним як для швидких перекусів, так і для повноцінних страв, передають Патріоти України. Однак, надмірне споживання хліба може ма...

Смакота! Простий картопляний салат с овочами, який люблять всі

субота, 22 лютий 2025, 6:09

Картопляний салат має переваги в тому, що він завжди доречний та смачний. Він поживний, а тому ним можна навіть смачно пообідати. Зберігайте рецепт, якщо раніше ви його ще не мали, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні наступні прод...