Досвідчені кулінари знають, що приготувати картоплю фрі можна й у домашніх умовах, передають Патріоти України.
При цьому можна обійтись без фритюрниці – достатньо однієї сковорідки.
Головне, щоб у вас був морозильник, де картоплю перед смаженням потрібно заморозити.
Секрет у тому, що після заморожування картопля смажиться м’якою всередині та з хрусткою скоринкою.
Крижана кірка, що утворюється після заморозки, не дасть серцевині швидко висохнути, а скоринка добре просмажиться, так як зайва волога піде в перші секунди смаження.
Приготування
Картоплю чистимо, миємо та нарізаємо соломкою.
Відразу після нарізки соломку кидаємо в ємність із чистою водою, інакше наша картопля фрі вийде чорною.
Далі готуємо маринад. Ложку солі та цукру кладемо в кухоль води, перемішуємо і виливаємо у воду з картоплею.
Через 20 хвилин вода має стати каламутною – це означає, що виділився крохмаль.
Викладаємо картоплю на серветку та просушуємо її.
Потім кладемо в пакет і відправляємо в морозилку до заморожування.
Наливаємо в розігріту сковорідку олію на глибину одного сантиметра. Смажимо соломку 7-8 хвилин на великому вогні.
Викладаємо картоплю фрі на тарілку і подаємо з кетчупом як гарнір до бургерів або м’ясних страв.
Швидка випічка, яка займає від сили 20 хвилин, — ідеальний варіант. Якщо ви любите вироби з тіста та сосиски, цей рецепт буде для вас знахідкою. В ньому немає ніяких секретів, лише прості та доступні продукти, передають Патріоти України. Для приготуван...
Рубані котлети можна готувати з будь-якого м'яса – курки, індички, свинини або навіть міксувати кілька видів. Але, якщо ви хочете, щоб вони були по-справжньому соковитими, додайте в основу свіжі овочі, наприклад, помідори, кабачки, передають Патріоти У...