Господиням на замітку! Як нагрівати олію на сковороді, щоб вона не бризкала

Олія має здатність «стріляти» при нагріванні. Це причина частих опіків. Уникнути бризкання можна. Поговоримо про це детальніше далі в статті, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб олія не бризкала, потрібно розігріти сковороду та потім налити олію. Так вона скоріше розподілиться по поверхні та не буде надто швидко підгоряти та випаровуватися.

Якщо ви не впевнені в тому, що дно сковороди сухе, тоді протріть серветкою. Це допоможе уникнути дії вологи, яка й провокує утворення бризок. Аналогічна вимога й до продуктів. Не кладіть їх після миття відразу на сковороду. Протріть серветкою, підготуйте та потім викладайте на розігріту сковороду.

Джерело: ПростоВей

Не робіть помилок! Чому сирники розпадаються і горять

понеділок, 22 грудень 2025, 16:30

Сирники здаються простою стравою, але на практиці часто виходять далекими від ідеалу. Вони можуть розтікатися на сковорідці, підгоряти зовні й залишатися сирими всередині. Найчастіше проблема не в рецепті, а в дрібних помилках під час приготування. Сам...

Миска вівсянки чи яйце: Ось що краще для схуднення

понеділок, 22 грудень 2025, 12:39

Сніданок має бути ситним, щоб зменшити перекуси та почуття голоду. І вівсянка, і яйця корисні, але впливають на організм по-різному, передають Патріоти України.