Господиням на замітку! Як нагрівати олію на сковороді, щоб вона не бризкала

Олія має здатність «стріляти» при нагріванні. Це причина частих опіків. Уникнути бризкання можна. Поговоримо про це детальніше далі в статті, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб олія не бризкала, потрібно розігріти сковороду та потім налити олію. Так вона скоріше розподілиться по поверхні та не буде надто швидко підгоряти та випаровуватися.

Якщо ви не впевнені в тому, що дно сковороди сухе, тоді протріть серветкою. Це допоможе уникнути дії вологи, яка й провокує утворення бризок. Аналогічна вимога й до продуктів. Не кладіть їх після миття відразу на сковороду. Протріть серветкою, підготуйте та потім викладайте на розігріту сковороду.

Джерело: ПростоВей

Найкраще смакує з борщем! Сало у незвичайному маринаді - такого не знайдете навіть у ресторанах

п’ятниця, 24 жовтень 2025, 13:07

Сало - делікатес, який у принципі самодостатній. Також воно чудово поєднується з цибулею та часником. Кулінар Елла Іванова пропонує замаринувати його у незвичайному буряково-медовому маринаді. Готується все так просто, що ви здивуєтеся, передають Патр...

Три інгредієнти, які зміцнять імунітет цієї осені - простий рецепт

п’ятниця, 24 жовтень 2025, 10:45

Щоб підтримати імунітет восени та взимку, не обов’язково купувати дорогі добавки. Достатньо кількох простих інгредієнтів, які легко знайти на кухні. Ці натуральні засоби зміцнюють імунітет, мають протизапальні властивості та допомагають організму швидш...