Господиням на замітку! Як обсмажити котлети, щоб у процесі приготування вони не розвалювалися


Приготувати гарний м’ясний фарш – півсправи. Важливо ще й добре посмажити, щоб котлети не вийшли надмірно жорсткими, з апетитною золотистою скоринкою та не розвалювалися в процесі приготування. Друге, до речі, зустрічається значно частіше, передають Патріоти України.

Можна назвати відразу кілька причин, з яких котлети при обсмажуванні не тримають форму.

  • Перша – недостатньо щільна консистенція. Часто, стараючись зробити котлети соковитими, господині додають у фарш воду або молоко. Якщо трохи не розрахувати, то фарш буде рідким. Виправити дефект можна, якщо додати до фаршу невелику кількість крохмалю або манної крупи. А якщо дозволяє час, то краще прибрати м’ясний напівфабрикат в холодильник. За 1,5-2години перебування на холоді він стане значно щільнішим.
  • Друга причина так само пов’язана із складом фаршу. Щоб у процесі смаження котлети не розвалювалися, необхідний якийсь інгредієнт, що «склеює». Найнадійнішим є куряче яйце. Але в деяких випадках воно може надмірно ущільнити фарш. Господині, які не додають яйця, повинні вибрати якусь альтернативу, наприклад, терту картоплю або той же крохмаль.
  • Смаження котлет при недостатній температурі також негативно позначається на їх формі. Викладати сформовані котлети на сковороду слід лише після того, як розігріється олія. В обов’язковому порядку котлети панірують. Для цього можна використовувати борошно, манку або спеціальні панірувальні сухарі.
  • Тим, хто звик смажити котлети під кришкою, необхідно порадити утриматися від цього протягом перших 5-7 хвилин смаження. За цей час котлети необхідно обсмажити з усіх боків, щоб сік, який виділяється при обсмажуванні, не розшаровував фарш.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...