Взимку ми досить часто їмо банани. Почистивши, не задумуючись, викидаємо шкірки. Але з них може вийти цінне добриво для рослин, тому не розкидайтеся природним джерелом корисності для рослин, передають Патріоти України.
Кімнатні рослини з великим гладеньким листям корисно натирати шкірочкою з банана, адже вона містить калій, кальцій, азот, магній та інші поживні речовини.
Можна зробити настоянку для вазонів. Для цього шкірку 1 банана заливають 1 л води кімнатної температури та ставлять на 2 дні в темне місце. Це зручно робили в банці, закриваючи її кришкою. Якщо у вас багато кімнатних рослин, місткість беріть на 2 або на 3 літри, відповідно кидайте шкірку 2 чи 3 бананів. Перед тим, як поливати, розбавте водою у співвідношенні 1:1.
Шкірочки можна заварювати, як чай. Коли охолоне, цілющим напоєм поливайте рослини.
Якщо у вас зібралося багато шкірочок, можна їх посушити або покласти в морозилку, надалі використовуючи, як написано вище.
Досвідчені господині знають, як варити гречку, щоб кожна зернинка розкрилася, набухла та дала неповторний смак, який не переплутати з жодною кашею. Хоч гречку можна їсти та запарену, якщо вона настоїться протягом ночі, але все ж м’яка, проте розсипчаст...
Кольорові тонкі млинці можуть стати основою для святкової закуски. Ви можете зробити солодку чи солону начинку, гарно оформити та вразити гостей. При цьому барвники все ж будуть, але натуральні. З продуктів, які не важко знайти, але без хімічних порошк...