Господиням на замітку! Як правильно додавати сіль у котлетний фарш

Котлети без солі — це катастрофа. Без неї страва не смакує, хоча звикнути до натурального смаку з часом можна. Але одна справа цілеспрямовано не додавати сіль у фарш, а зовсім інакша — покласти у неправильний момент, передають Патріоти України.

Коли додавати сіль

Для багатьох господинь момент додавання солі не є важливим. Тому вони можуть покласти її в будь-який момент. Як це впливає на смак та консистенцію?

Якщо покласти сіль на початку готування фаршу, це призведе до зміни структури котлети. Вони стануть твердими та сухими. Погодьтесь, що такі складно жувати.

З цього погляду рекомендується додавати сіль наприкінці готування фаршу. Найкращий момент — перед формуванням котлет. Ця дія дозволить зберегти їх соковитими та смачними. Можете не переживати, що вони вийдуть сухі та жорсткі.

Щоб точно не зацвіла: Як зберігати відкриту томатну пасту у холодильнику

середа, 21 травень 2025, 11:09

Часто буває, що придбаєш банку томатної пасти, а на страву використаєш, як у рецепті пишуть: 1-2 ст. л. Потім томатна паста відправляється у холодильник, доки не почне пліснявіти чи не прокисне. Щоб цього не було, зберігайте томатну пасту правильно, пе...

Господиням на замітку! Що додати у гречку, щоб збільшити її об’єм удвічі

середа, 21 травень 2025, 10:08

Досвідчені господині знають, як варити гречку, щоб кожна зернинка розкрилася, набухла та дала неповторний смак, який не переплутати з жодною кашею. Хоч гречку можна їсти та запарену, якщо вона настоїться протягом ночі, але все ж м’яка, проте розсипчаст...