Господиням на замітку! Як правильно подрібнювати картоплю для дерунів, щоб вона не потемніла

Багато господинь люблять готувати деруни, так як це універсальна страва, яку полюбляють всі. До картоплі іноді додають м’ясо для того, щоб страва стала більш ситною та смачною, передають Патріоти України.

Часто доводиться стикатися з тим, що картопля, яку ви натерли, починає набувати темного відтінку кольору. Зрозуміло, що смажити з такої основи деруни не хочеться. До того ж це значно погіршує їх смакові якості.

Як правильно подрібнювати картоплю для дерунів?

Потрібно вибрати найбільш дрібну тертку. Це забезпечує необхідну текстуру готової страви. Однак це не найважливіший момент.

Щоб убезпечити коренеплід від почорніння, після кожної натертої картоплини варто терти цибулину.

Цибуля не тільки покращує смакові якості готових дерунів, а й допомагає зберегти приємний золотистий колір.

Також досвідчені господині знають, що до складу дерунів можна додати дві ложки будь-якої сметани. Це перевірений спосіб, що допоможе зберегти приємний колір страви.

До того ж, сметана використовується для подачі.

Можна додати трохи зелені та часнику для того, щоб зробити сметанний соус ще смачнішим.

Варто пам’ятати, що почорніння – це результат взаємодії з повітрям. Тому не варто спокушати долю – смажте деруни одразу.

Доступний всім! Названо напій, який рятує серце

понеділок, 8 грудень 2025, 11:44

Чай - це не лише приємний ритуал, який зігріває в холодну пору, а й напій, що може суттєво впливати на стан серця. Науковці все частіше наголошують: регулярне споживання чаю допомагає знизити ризик серцево-судинних захворювань, передають Патріоти Украї...

Японський секрет ідеального рису: Як приготувати, щоб він не злипався

понеділок, 8 грудень 2025, 8:15

Хочете, щоб ваш рис був пухкий, пружний і не лип до каструлі? У японців є свій простий ритуал, який гарантує результат ресторанної якості. Головне - правильне промивання та замочування, передають Патріоти України.