Господиням на замітку! Як правильно посмажити фарш, щоб він був соковитим

Фарш годиться не тільки для приготування котлет, тефтель та інших страв. Найпростіший спосіб приготування фаршу – це просто обсмажити м’ясну суміш ді подати разом із макаронами або кашею, передають Патріоти України.

Але під час приготування такої страви можна пересушити фарш. Ось які хитрощі зроблять його розсипчастим та соковитим.

Незалежно від того, придбали фарш у магазині або використовуєте домашню заготівлю, робити це потрібно правильно.

Інгредієнти:

  • 500 г фаршу;
  • 200 г цибулі;
  • 30 г вершкового масла;
  • 2 ст. л. рафінованої соняшникової олії;
  • сіль, перець та інші спеції за смаком.

Як готувати:

За часом цей процес займає від 15 до 25 хвилин, залежно від виду фаршу.

Свинячий, яловичий, баранячий та свинячо-яловичий продукт смажиться 25 хвилин.

Фарш із телятини потрібно смажити не більше 20 хвилин.

А такі види, як курячий, фарш із кролика чи індички – не більше 15 хвилин.

Для початку потрібно почистити, нарізати та обсмажити на сковороді цибулю. Важливо не пересмажити та не засушити овоч.

Далі викладаємо на сковороду із цибулею фарш. Смажити його потрібно, постійно перемішуючи, роздавлюючи великі грудочки лопаткою або виделкою.

Сіль, спеції та вершкове масло потрібно додавати тільки тоді, коли фарш злегка обсмажиться.

А ви це знали? Ромашковий чай може бути небезпечним - ось кому не варто пити

субота, 1 листопад 2025, 23:10

Надмірне вживання ромашкового чаю, який у цілому вважається безпечним, може бути небезпечним для здоров'я та викликати низку проблем, особливо у людей, які приймають певні ліки. Більшість експертів вважають безпечним вживання від однієї до трьох чашок ...

Буде золота! Чому знов очікують здорожчання гречки в Україні

субота, 1 листопад 2025, 12:42

Врожай гречки в Україні в 2025 році на 15% нижчий, ніж роком раніше, що не є проблемою для внутрішнього ринку, проте призведе до росту цін через ажіотажний попит, спровокований ЗМІ, заявив директор спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський, перед...