Господиням на замітку! Як правильно варити яйця, щоб білок був рівномірно готовий

Якщо у вас була ситуація, що зварили яйце до напіврідкого стану, а білок при цьому не з усіх сторін готовий, то ці поради будуть корисні. Вони абсолютно не секретні і не хитрі, а прості й перевірені господинями, передають Патріоти України.

Подробиці

Перед варінням яйця треба промити. Так, ніхто не планує їсти шкарлупу, але якщо яйце лопне, то все, що у воді потрапить у їстівну частину. Навіщо, аби там плавало пір’ячко (в кращому випадку)?

Для того, щоб яйця зварилися за однаковий час, треба обирати їх за розміром перед варінням. Коли будете опускати у воду, то робіть це оперативно, щоб не розтягнути на хвилину занурення.

Вода має повністю покривати яйця так, щоб зверху було на два пальці. Під час варіння з усіх сторін має бути однакова температура, в іншому випадку зверху білок лише згорнеться і не встигне зваритися за 2-3 хвилини.

Не всі про це знають! Як правильно промивати рис, щоб гарнір вийшов розсипчастим

четвер, 24 квітень 2025, 18:13

Рис без попередньої підготовки варити не рекомендується, інакше якість гарніру залишатиме бажати кращого. Через надлишок крохмалю висока ймовірність того, що крупинки злипатимуться, й страва виглядатиме не дуже апетитно, передають Патріоти України. Вар...

Корисна хитрість: Навіщо при смаженні цибулі досвідчені господині додають щіпку цукру

четвер, 24 квітень 2025, 17:12

Смаження цибулі є простим та звичним процесом, який ми повторюємо практично щодня. Адже обсмажений овоч є незамінним компонентом більшості популярних страв, передають Патріоти України. З цибулею багато продуктів стають смачнішими. Адже набагато цікавіш...