Господиням на замітку! Як правильно варити компот з ягід, щоб зберегти колір та вітаміни

Ви знали, що можна зіпсувати компот навіть із домашніх ягід, якщо неправильно його робити? Ви втратите колір, смак та головне — вітаміни, якщо будете проварювати ягоди, передають Патріоти України.

Подробиці

Компот на кожен день треба варити швидко. Воду у великій каструлі довести до кипіння. Тим часом ягоди промити, очистити від хвостиків та сміття.

Як тільки вода почне бурліти, додайте цукор (за бажанням і на смак). Потім власне ягоди. І тут головне: як тільки почнеться процес кипіння, чекайте пів хвилини і вимикайте вогонь.

Не варто проварювати компот. Ягоди в окропі встигнуть пропаритися, віддати користь у воду і при цьому зберегти корисні властивості.

Якщо ж ви плануєте закривати компот на зиму, то все ще простіше: для насиченого смаку у банку всипте 1/3 ягід, цукор, лимонну кислоту та залийте окропом. Закрийте банки і зберігайте до зими або ж раніше смакуйте.

Смакота! Як приготувати плавлений сир по-домашньому

четвер, 15 травень 2025, 6:14

Пропонуємо приготувати плавлений сир по-домашньому за перевіреним способом. Рецепт простий та з доступних продуктів. А ще ви отримаєте можливість навчитись готувати смачний сир без домішок, передають Патріоти України. Вам знадобляться такі:. Домашній с...

Не буде сухим! Як смачно посмажити куряче філе

середа, 14 травень 2025, 23:10

Не у кожної господині виходить приготувати соковитим куряче філе, оскільки потрібно знати кілька тонкощів приготування страви. Якщо слідувати певним інструкціям, то страва завжди буде виходити якісною та смачною, передають Патріоти України. У чому поля...