Господиням на замітку! Як правильно варити компот з ягід, щоб зберегти колір та вітаміни

Ви знали, що можна зіпсувати компот навіть із домашніх ягід, якщо неправильно його робити? Ви втратите колір, смак та головне — вітаміни, якщо будете проварювати ягоди, передають Патріоти України.

Подробиці

Компот на кожен день треба варити швидко. Воду у великій каструлі довести до кипіння. Тим часом ягоди промити, очистити від хвостиків та сміття.

Як тільки вода почне бурліти, додайте цукор (за бажанням і на смак). Потім власне ягоди. І тут головне: як тільки почнеться процес кипіння, чекайте пів хвилини і вимикайте вогонь.

Не варто проварювати компот. Ягоди в окропі встигнуть пропаритися, віддати користь у воду і при цьому зберегти корисні властивості.

Якщо ж ви плануєте закривати компот на зиму, то все ще простіше: для насиченого смаку у банку всипте 1/3 ягід, цукор, лимонну кислоту та залийте окропом. Закрийте банки і зберігайте до зими або ж раніше смакуйте.

Варто знати! Які крупи не можна мити, а треба одразу сипати в каструлю

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 11:07

Важливий етап у приготуванні страв – підготовка якісного продукту, передають Патріоти України. Вважається, що спочатку крупу потрібно промити, а потім варити. У випадку з гречкою або рисом все зрозуміло – на цих крупах можуть осідати сторонні домішки, ...

А ви це знали? Чому фарш не можна заморожувати разом із цибулею

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 10:12

Частенько фарш господині заморожують про запас, щоб при необхідності швиденько приготувати котлети і не морочитися з м’ясом, передають Патріоти України. Фарш для котлет без цибулі не обходиться, тому ці інгредієнти зберігаються разом в морозилці. Так р...