
Ви знали, що можна зіпсувати компот навіть із домашніх ягід, якщо неправильно його робити? Ви втратите колір, смак та головне — вітаміни, якщо будете проварювати ягоди, передають Патріоти України.
Компот на кожен день треба варити швидко. Воду у великій каструлі довести до кипіння. Тим часом ягоди промити, очистити від хвостиків та сміття.
Як тільки вода почне бурліти, додайте цукор (за бажанням і на смак). Потім власне ягоди. І тут головне: як тільки почнеться процес кипіння, чекайте пів хвилини і вимикайте вогонь.
Не варто проварювати компот. Ягоди в окропі встигнуть пропаритися, віддати користь у воду і при цьому зберегти корисні властивості.
Якщо ж ви плануєте закривати компот на зиму, то все ще простіше: для насиченого смаку у банку всипте 1/3 ягід, цукор, лимонну кислоту та залийте окропом. Закрийте банки і зберігайте до зими або ж раніше смакуйте.
Мандарини - символ зими та свята: солодкі, соковиті і багаті на вітамін С. Вони зміцнюють імунітет, підтримують серце та нервову систему, а також допомагають боротися з осінньою втомою, передають Патріоти України. Але є «але»:. Як вибрати хороші мандар...
Для здоров'я організму в осінній та зимовий період особливо ретельно потрібно підходити до харчування та вибору вітамінів, особливо – для імунітету та серця – головного органу в організмі, передають Патріоти України. Варто зазначити, що одним із важлив...