Господиням на замітку! Як правильно варити компот з ягід, щоб зберегти колір та вітаміни

Ви знали, що можна зіпсувати компот навіть із домашніх ягід, якщо неправильно його робити? Ви втратите колір, смак та головне — вітаміни, якщо будете проварювати ягоди, передають Патріоти України.

Подробиці

Компот на кожен день треба варити швидко. Воду у великій каструлі довести до кипіння. Тим часом ягоди промити, очистити від хвостиків та сміття.

Як тільки вода почне бурліти, додайте цукор (за бажанням і на смак). Потім власне ягоди. І тут головне: як тільки почнеться процес кипіння, чекайте пів хвилини і вимикайте вогонь.

Не варто проварювати компот. Ягоди в окропі встигнуть пропаритися, віддати користь у воду і при цьому зберегти корисні властивості.

Якщо ж ви плануєте закривати компот на зиму, то все ще простіше: для насиченого смаку у банку всипте 1/3 ягід, цукор, лимонну кислоту та залийте окропом. Закрийте банки і зберігайте до зими або ж раніше смакуйте.

П'єте зелений чай при гіпертонії? Лікарі попереджають про неочікувану реакцію організму

п’ятниця, 8 серпень 2025, 18:48

Зелений чай - не просто смачний і освіжаючий напій. Його здавна вважають еліксиром здоров’я в азійській культурі, а сучасні дослідження підтверджують його користь для серцево-судинної системи. Але чи справді зелений чай допомагає при підвищеному тиску ...

Ви все життя зберігали молоко неправильно - ось як уникнути скисання

п’ятниця, 8 серпень 2025, 12:40

Більшість із нас тримають пляшку молока в холодильнику - адже воно потрібне для чаю, кави чи сніданку. Але виявляється, ми роками зберігаємо його неправильно, і саме тому воно швидко псується, передають Патріоти України. Виробник Kalona SuperNatural ст...