
Досвідчені господині знають, що приготувати холодець смачний, прозорий, ароматний і так, щоб загустів добре, не так просто. Але якщо користуватися порадами для приготування ідеального холодцю, то у вас точно вийде, передають Патріоти України.
Бажано, щоб м’ясо для холодцю буде не заморожене, а свіже, навіть краще – парне. Варити м’ясо треба у великій посудині, при цьому постійно забирати піну шумівкою. Каструлю для холодцю не потрібно сильно набивати м’ясом. Вода повинна повністю покривати м’ясо.
Оптимальний час варіння від 5 до 10 годин на маленькому вогні. Для золотого відтінку, якщо нема домашньої курки, то додавайте цибулину з одним шаром шкарлупи, а також морквину. Цибулю потім викиньте, а моркву можна використати для декору.
Для того, щоб готовий холодець не покрився шаром жиру, його потрібно попередньо зняти. Зручно це робити широкою плоскою ложкою. Також можна охолодити бульйон і зняти вже твердий жир ложкою.
Солити треба холодець тільки наприкінці варіння. Якщо посолити на початку або навіть всередині, то сіль перешкодить желюванню бульйону. Солити холодець необхідно дещо більше, ніж звичайний бульйон, бо після застигання він буде несмачним.
І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...
Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...