Господиням на замітку! Як приготувати соковиту та ароматну моркву по-корейськи

Приготуйте корейську моркву за цим рецептом, щоб більше не йти по магазинну. Багато хто купує корейську моркву у супермаркеті, але її можна приготувати вдома. Це не так складно, як здається. Займає зовсім небагато часу і не потребує дорогих продуктів, передають Патріоти України.

Подробиці

Для приготування візьміть:

  • 1 кг моркви 100 мл олії
  • 1 головка часнику
  • 1 ст.л. солі
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. оцту
  • 1 ч.л. червоного меленого перцю
  • 1 ч.л. чорного меленого перцю

Помийте та почистіть моркву. Якщо овоч сухуватий, замочіть його на 2-3 години у холодній воді. Морква вбере вологу і знову буде соковитою. Для такої страви потрібна тонка, як локшина, соломка. На звичайній тертці таку не натреш. Тому використовуйте спеціальну. Натерту моркву складіть у глибоку миску, щоб було зручно перемішувати.

Нашатковану моркву посипте сіллю, цукром, червоним і чорним перцем. Також можна використовувати готову суміш приправ для корейської моркви та додавати спеції на свій смак. Так, багатьом подобається в цій закусці смак меленого коріандру та каррі.

Додайте оцет, перемішайте руками і залиште на 10-15 хвилин. За цей час морква має пустити сік. Доки морква настоюється, почистьте і пропустіть через прес часник. Посипте моркву, але не перемішуйте. На сковороді розігрійте (проте не кип’ятіть!) олію. Вилийте її на часник. Все ретельно перемішайте за допомогою двох виделок.

Морква по-корейськи майже готова. Потрібно лише розкласти її по герметичних пластикових контейнерах і прибрати в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч. Корейська морква може зберігатися у холодильнику до двох тижнів. Так що сміливо готуйте про запас.

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...