Господиням на замітку! Як розварити горох чи квасолю всього за 15 хвилин

Як відомо, бобові культури готуються довго. Попередньо їх треба замочувати, щоб прискорити цей процес, передають Патріоти України.

Що робити, якщо часу зовсім мало? Досвідчені господині знають відповідь це питання. Існує кілька способів.

Як швидко розварити горох та квасолю?

Далеко не завжди є час для замочування квасолі. Тому кулінари під час варіння додають у каструлю невелику кількість соди.

Цей продукт прискорює процес розварювання.

Є ще одна порада від досвідчених господарок. Для цього потрібно почекати до того моменту, коли горох закипить. Після цього в ємність необхідно влити склянку холодної води. Процедуру слід повторити кілька разів.

Справа в тому, що через перепад температур бобові швидше розваряться.

Молоді господині вважають за краще прискорювати процес варіння ще більш простим методом. Вони додають під час приготування трохи вершкового або рослинного масла.

На поверхні утворюється своєрідна плівка, а значить, температура буде більшою. Такий спосіб прискорить процес розварювання.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...