Господиням на замітку! Як уникнути сухих країв на тонких млинцях

Тонкі млинці – це завжди смачно, але іноді краї виходять надто сухими й ламкими. Через це вироби втрачають свою ніжність і складно згортаються. Проблема знайома багатьом, але вирішити її досить легко. Все залежить від технології приготування тіста та правильного способу смаження, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz розповість, як приготувати млинці, які будуть м’якими по всій поверхні і без сухих країв. Ви дуже легко зможете впоратись з цією проблемою.

Щоб млинці були рівномірно ніжними, важливо правильно збалансувати інгредієнти та дотримуватись технології приготування. Секрет у швидкому обсмажуванні на середньому вогні та правильному замішуванні тіста. Саме така техніка дозволяє уникнути пересушених країв, які часто з’являються при надто тривалому смаженні.

Інгредієнти для вдалих тонких млинців:

  • яйця – 3 шт.
  • цукор – 2 ст.л.
  • гаряче молоко – 500 мл.
  • борошно – 160 г
  • розтоплене вершкове масло – 40 г

Спосіб приготування:

1. У мисці збийте яйця з цукром до однорідності.

2. Додайте половину борошна та замісіть густе тісто.

3. Влийте третину гарячого молока, ретельно перемішайте, щоб не було грудочок.

4. Поетапно додайте решту борошна і молока, щоразу добре перемішуючи.

5. В кінці влийте розтоплене масло, ще раз перемішайте.

6. Випікайте млинці на добре розігрітій сковорідці приблизно по одній хвилині з кожного боку.

Короткий час смаження на помірному вогні не дає краям пересохнути. А правильна послідовність додавання інгредієнтів забезпечує рівномірну текстуру тіста без грудочок, що робить млинці гладкими та ніжними.

Не перегрівайте сковорідку – надто висока температура швидко пересушує краї, поки центр ще не готовий. Ідеальний вогонь – середній. Також не варто тримати млинець на сковороді довше, ніж потрібно: як тільки він легко відходить від країв – час перевертати.

Смакота! Як швидко приготувати рубані котлети з сиром

субота, 14 червень 2025, 6:13

Готувати влітку в розпеченій у полуденну спеку квартирі не захочеться навіть самовідданим кулінарам. Щоб довго не потіти біля плити та смачно пообідати, пропонуємо приготувати котлети рубані із сиром. Готуємо, як то кажуть, нашвидкуруч, передають Патрі...

Господиням на замітку! Що додати до котлетного фаршу замість яєць

субота, 14 червень 2025, 5:40

Може здатися, що курячі яйця продукт незамінний і без них навіть котлет не підсмажити, передають Патріоти України. Так, яйця дозволяють зробити фарш однорідним, склеюють його та допомагають котлетам тримати форму. Але передозування яєчного білка призво...