Господиням на замітку! Як варити буряк, щоб у нього залишився насичений колір

а жаль, приготувати буряк не так вже й просто. Особливо, якщо ви кулінар-початківець і не знаєте хитрощів, як зробити буряк ідеально м’яким, смачним і зберегти його насичений червоний колір після варіння, передають Патріоти України.

Розкриваємо вам секрет багатьох кулінарів, завдяки якому овочі при термічній обробці ніколи не втратять свій яскравий колір.

Цей спосіб можна використовувати і для варіння інших яскравих овочів, наприклад моркви або гарбуза.

Як варити буряк, щоб він не втратив колір

Бетанін – це речовина, яка розпадається при варінні овочів, і саме через це зникає гарний яскравий колір у буряків. Замість гарного бурякового кольору після варіння буряк стає блідим і неапетитним.

Щоб яскраві овочі виглядали красиво, додайте у воду невелику кількість цукру (достатньо однієї чайної ложки або 1,5-2 кубики, якщо це рафінад).

Якщо додати в каструлю цукор під час варіння буряків, то буряки виглядатимуть дуже апетитно та яскраво!

Якщо ви не хочете додавати цукор, додайте у воду під час варіння буряків трохи лимонної кислоти або яблучного оцту, для досягнення тієї ж цілі.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Як варити буряк, щоб у нього залишився насичений колір

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 18:12

а жаль, приготувати буряк не так вже й просто. Особливо, якщо ви кулінар-початківець і не знаєте хитрощів, як зробити буряк ідеально м’яким, смачним і зберегти його насичений червоний колір після варіння, передають Патріоти України. Розкриваємо вам сек...

Смакота! Як приготувати густий джем з яблук для рогаликів, пончиків та пиріжків

п’ятниця, 18 жовтень 2024, 17:12

Для випічки потрібна начинка густа та ароматна. Щоб вона такою получилася, треба правильно зварити джем. Яблучний є одним з найулюбленіших. Про нього і поговоримо детальніше, передають Патріоти України. Для приготування потрібні такі продукти:. Яблука ...