а жаль, приготувати буряк не так вже й просто. Особливо, якщо ви кулінар-початківець і не знаєте хитрощів, як зробити буряк ідеально м’яким, смачним і зберегти його насичений червоний колір після варіння, передають Патріоти України.
Розкриваємо вам секрет багатьох кулінарів, завдяки якому овочі при термічній обробці ніколи не втратять свій яскравий колір.
Цей спосіб можна використовувати і для варіння інших яскравих овочів, наприклад моркви або гарбуза.
Бетанін – це речовина, яка розпадається при варінні овочів, і саме через це зникає гарний яскравий колір у буряків. Замість гарного бурякового кольору після варіння буряк стає блідим і неапетитним.
Щоб яскраві овочі виглядали красиво, додайте у воду невелику кількість цукру (достатньо однієї чайної ложки або 1,5-2 кубики, якщо це рафінад).
Якщо додати в каструлю цукор під час варіння буряків, то буряки виглядатимуть дуже апетитно та яскраво!
Якщо ви не хочете додавати цукор, додайте у воду під час варіння буряків трохи лимонної кислоти або яблучного оцту, для досягнення тієї ж цілі.
Кожна господиня має свої секрети приготування смачної тушкованої капусти, але навряд чи ці кулінарні шедеври можуть зрівнятися з ідеальною бабусиною стравою, передають Патріоти України. Найдосвідченіші господині чудово знають як приготувати ніжну тушко...
Кава – це не лише улюблений напій, який допомагає прокинутися вранці, а й потужний стимулятор, здатний впливати на наш організм. Однак, як і з будь-яким іншим засобом, важливо не перестаратися, передають Патріоти України. Надмірне споживання кави може ...