Варені яйця – це джерело корисних речовин, швидкий сніданок та невід’ємний інгредієнт багатьох кулінарних страв, передають Патріоти України.
Неприємність полягає лише в тому, що іноді при варінні яєць, особливо вкруту, замість яскравого як сонце жовтка серед білка виявляється сірувато-зелена субстанція.
Як зварити яйця так, щоб цього не сталося.
Вважається, що цей секрет варіння розкрили азіатські кухарі. Він полягає у правильній кількості води, часу варіння та самому процесі.
Як зварити яйця з яскравим жовтком
По-перше, потрібна правильна кількість води на обрану кількість яєць. Таким вважається 2 літри води на 10 яєць.
По-друге, яйця поміщають у холодну воду і лише після цього ставлять каструлю на вогонь.
По-третє, після того як вода закипить каструлю знімають з вогню, накривають кришкою і чекають стільки, скільки потрібно для приготування яєць круто або некруто.
Якщо потрібно приготувати яйця некруто, то витримати продукт у гарячій воді потрібно рівно 6,5 хвилин. У мішечок яйця будуть готові через 7,5 хвилин, а круто – 9 хвилин.
Зачекавши необхідну кількість часу, не забудьте злити гарячу воду і залити яйця холодною водою, щоб краще чистились.
Варто дотримуватися простих рекомендацій стосовно приготування та вживання супу, тоді від нього буде лише користь, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Про те, що супи корисні для нашого здоров’я ми звикли чути ще з дитинства від наших мам т...
Кожна господиня прагне приготувати страви з курячих субпродуктів так, щоб вони не гірчили і вийшли смачними, передають Патріоти України. Саме неприємний присмак часом зупиняє господарок від використання курячих сердець і печінки. Пропонуємо вам ознайом...