Господиням на замітку! Як врятувати пересолений фарш

Кулінарія — це справжнє мистецтво, тому варто бути уважними до найменших дрібниць, особливо, коли йдеться про використання солі, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Іноді навіть професійні й досвідчені кухарі можуть пересолити фарш. Звичайно, найлегший варіант, щоб урятувати ситуацію, це додати новий фарш без солі. Та якщо м’яса більше немає, не треба впадати у відчай, є прекрасні способи, які легко впораються з проблемою, і ваші котлети вийдуть соковитими й надзвичайно смачними.

Що додати у фарш, якщо він пересолений: поради професійних кухарів

  • Овочі. Якщо фарш вийшов занадто солоним чи гострим, можна натерти овочі на дрібну стружку й додати до м’ясної маси. Найкращим варіантом буде картопля, кабачок та морква. Можна ще додати цибулі, але не багато, щоб не зіпсувати котлети. Також підійде капуста, якщо ви не проти лінивих голубців. Овочі не лише нейтралізують надлишок солі, а й зроблять котлети соковитими та корисними.
  • Батон, сухарі та крупа. Професійні кухарі переконують, що найкращим способом для нейтралізації надлишку солі буде батон, замочений у молоці. Такі котлети вийдуть ніжними, соковитими, ароматними та неймовірно смачними. Якщо вам не підходить хліб чи батон, можна додати панірувальні сухарі, варений рис чи манку.

Як врятувати пересолені котлети: що додати

Якщо ви вже приготували котлети, а вони виявилися занадто солоними, вихід є. Складіть приготовані котлети в глибоку сковорідку чи каструлю, залийте сметаною і протушкуйте на слабкому вогні. Сметана вбере в себе сіль, а котлети будуть смачні, ароматні та ніжні.

Ще один гарний варіант – додати на сковороду до готових котлет овочі, можна використати заморожену овочеву суміш. Також туди треба налити трохи води та вершків і протушкувати на слабкому вогні.

Їжа, яку ніколи не можна їсти після падіння - ось де ховається 97% бактерій

вівторок, 29 липень 2025, 17:50

Їжа, яка впала на землю, може миттєво перетворитися на бактерійну пастку - особливо влітку. Дієтологиня Емілі Лімінг попереджає: деякі продукти поглинають до 97% мікробів уже в першу секунду після падіння, передають Патріоти України. Чи справді діє "пр...

Готуємо шашлик у духовці: Інгредієнти, які зроблять м’ясо ніжним і соковитим

вівторок, 29 липень 2025, 12:35

Приготувати смачний і соковитий курячий шашлик вдома просто - достатньо духовки та кількох сезонних овочів. Щоб м’ясо не вийшло сухим, важливо правильно вибрати маринад та спеції. Цей рецепт від фудблогерки Mariiam Foodblog допоможе зробити вечерю легк...