Господиням на замітку! Як видалити зі сковороди жир, що сильно пригорів

Якщо жир сильно пригорів на сковороді, спробуйте один із наступних методів, передають Патріоти України.

1. Оцет і сода

  1. Налийте в сковороду склянку оцту і доведіть до кипіння.
  2. Зніміть з вогню та додайте 2-3 столові ложки соди – почнеться реакція.
  3. Через кілька хвилин потріть сковороду губкою або щіткою.

2. Сіль і лимон

  1. Насипте на дно сковороди товстий шар солі.
  2. Додайте сік половини лимона і залиште на 15-20 хвилин.
  3. Візьміть губку та потріть пригорілий жир.

3. Харчова сода та окріп

  1. Засипте дно сковороди содою.
  2. Залийте гарячою водою та залиште на 30-60 хвилин.
  3. Після цього відмийте губкою або щіткою.

4. Господарське мило

  1. Натріть господарське мило (72%) на тертці та розчиніть його у воді.
  2. Залийте сковороду цією сумішшю та прокип’ятіть 10-15 хвилин.
  3. Дайте охолонути, а потім очистіть жир губкою.

5. Активоване вугілля (для тефлонових сковорідок)

  1. Подрібніть 10 таблеток активованого вугілля в порошок.
  2. Засипте ним пригорілий жир і залийте невеликою кількістю води.
  3. Через 20-30 хвилин змийте.

Який у вас тип сковороди? Деякі методи можуть бути шкідливими для тефлонового покриття або чавуну.

Це така смакота! Гороховий суп, від якого неможливо відірватися

середа, 17 грудень 2025, 9:15

Не знаєте, що приготувати на обід? Гороховий суп - безпрограшний варіант, особливо якщо додати до нього копчені ребра. Саме вони надають страві глибокого, насиченого смаку та виразного аромату, передають Патріоти України з посиланням на. Рецептом поділ...

А ви це знали? Чому потрібно обов'язково додати оселедець у свій раціон

середа, 17 грудень 2025, 8:50

Оселедець - дуже цінний і смачний продукт, який може бути основою для багатьох салатів, а також закусок, популярною серед яких є форшмак. Ще оселедець можна дуже смачно замаринувати з цибулею, зеленню, та просто гірчицею і соком лимона, передають Патрі...