Господиням на замітку! Як загустити рідке варення для випічки

Багато господинь печуть часто, балуючи своїх домашніх смачною та корисною домашньою випічкою. Досвідчені господині використовують для випікання пирогів і пиріжків варення, навіть те, що в чистому вигляді домашні їдять не дуже охоче. Зате таке варення в пирігах і пиріжках вони їдять із великим задоволенням, передають Патріоти України.

Але іноді варення занадто рідке і є ризик, що воно при випіканні витікатиме з пирогів і пиріжків, підгоряючи, псуючи смак виробу та його зовнішній вигляд. Виявляється, навіть тут можна знайти простий, доступний та дуже ефектний вихід.

Варення перед викладанням у пиріг просто слід загустити. Часто господині загущають рідке варення, проваривши його кілька хвилин із крохмалем, борошном, вівсяними пластівцями або панірувальними сухарями.

Але дуже смачно виходить загущати рідке варення за допомогою манної крупи – варення без проблем стає густим, а смак пирога при цьому зовсім не змінюється. Скористайтеся нашою порадою і ви легко зможете загустити рідке варення для подальшого використання у вигляді начинки.

Для роботи нам знадобиться рідке варення, манка, каструля, ложка.

  1. Викладіть варення в каструлю, додайте манку та перемішайте. Кількість манки залежатиме від того, наскільки рідким є варення. На 200 г варення можна додати від 1 чайної ложки до 1 столової ложки манки.
  2. Доведіть до кипіння та проваріть, помішуючи, 1 хвилину до повного загущення варення.
  3. Охолодіть до кімнатної температури.
  4. Начиніть пиріг, булочки чи рогалики варенням. Під час випікання смаколиків варення вже нікуди не втече, а начинка після випікання залишиться густою і не розтечеться.

Особливо актуально восени! ТОП-7 продуктів, які можуть врятувати від депресії

четвер, 9 жовтень 2025, 12:45

Дослідження показують, що харчування прямо впливає на настрій і психологічний стан. Ось список продуктів, які допомагають боротися з депресією та підвищують рівень енергії, передають Патріоти України. Багата омега-3 жирними кислотами, які підтримують з...

Це може здивувати! ТОП-8 продуктів, які викликають головний біль

четвер, 9 жовтень 2025, 9:55

Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...