Господиням на замітку! Як замочувати горох, щоб варити 10-15 хвилин

Багато господинь з радістю готували б горохові супи і пюре частіше, але з цим видом бобових виникає ряд складностей. Наприклад, не всі можуть згадати поставити горох відмокати у воді на ніч. Іншим не подобається ситуація, коли продукт “не хоче” варитися. Якщо ж знати кілька секретів, то таких складнощів не виникне, передають Патріоти України.

Попередня підготовка

Багато хто забуває про те, що горох теж потрібно мити перед іншими процедурами. Залишати бобову культуру у воді потрібно доти, доки вона не стане прозорою.

Температура води

Майже всі господині для вимочування використовують прохолодну воду, що є кулінарною помилкою. Найкраще брати окріп. Достатньо буде почекати лише одну годину, після чого можна буде приступати до приготування їжі.

Хитрий спосіб варіння

Спочатку горох потрібно перебрати, вимити, відправити в каструлю з окропом. Як тільки при варінні з’являється піна, воду потрібно злити і ще раз відправити бобову культуру під струмінь із холодною водою. Після цього залишиться лише залити окріп в каструлю і знову почати приготування.

Холодна вода

Багато господарок знають про те, що в процесі варіння варто вливати в каструлю холодну воду. Завдяки цій хитрості горох вийде смачнішим і якіснішим.

А ви це знали? Які продукти не можна мити перед приготуванням

вівторок, 3 червень 2025, 0:12

Мимоволі кулінари та домашні господині роблять 4 помилки з продуктами харчування перед їх приготуванням. Розкажемо, що може статися і чому час перестати так робити, передають Патріоти України. Процедура, позбавлена будь-якого сенсу. Справа в тому, що п...

Є секрет! Що додати у вінегрет, щоб салат став ще смачнішим

понеділок, 2 червень 2025, 23:10

Смак популярного завдяки доступності продуктів та легкості приготування салату може розкритися для вас з нових сторін при додаванні незвичайного компонента. Багато господинь, що люблять експерименти, додають до нього столову ложку молока і чайну ложку ...