Господиням на замітку! Як запекти курку, щоб була хрумка шкірка

Смажена курка – це не тільки смачна, але й красива страва, що часто стає прикрасою святкового столу. Проте для того, щоб курка дійсно сподобалась всім, її слід готувати правильно. Зовні повинна вийти хрустка скоринка, що покриває ніжне та соковите м’ясо. На жаль, далеко не завжди виходить приготувати її саме так, передають Патріоти України.

А ось шеф-кухар Джон Тород нещодавно у TikTok-каналі thismorning розповів, як правильно готувати курку, щоб вийшла хрумка шкірка та соковита серединка. Виявляється, для цього існує досить простий лайфхак.

Шеф-кухар стверджує, що всередину курки слід покласти декілька розрізаних навпіл лимонів, трохи шавлії, а також декілька кубиків льоду. Звісно ж, туди також треба додати сіль та перець. Експерт пояснює, що таким чином всі приправи, а також лимон, проникатимуть у курку зсередини. Адже, якщо натерти ними шкірку, то смак самої курки практично не зміниться.

Якщо кубики льоду знаходяться всередині курки, то під час її термічної обробки вони починають танути. В результаті через все м’ясо курки проходить пара, що робить його смачним та вологим. Ще краще курка буде просочена вологою та ароматами, якщо кубики льоду обваляти в солі та перці. Таким чином, вони будуть танути повільніше.

ТОП-10 продуктів, які потрібно їсти для здорового серця - поради кардіологів

п’ятниця, 7 листопад 2025, 13:10

Серце —-найважливіший м’яз нашого організму, і те, що ми їмо, безпосередньо впливає на його роботу. Кардіологи радять включати у раціон продукти, які зміцнюють судини, знижують тиск і рівень холестерину, передають Патріоти України. Містить корисні жири...

Що таке паста Амосова і чому її називають “вітамінною бомбою” для серця

п’ятниця, 7 листопад 2025, 12:45

Паста Амосова - це натуральна суміш із сухофруктів, горіхів і меду, яку розробив відомий український кардіохірург Микола Амосов. Вона зміцнює серце, імунітет і допомагає відновити сили після хвороб чи стресів, передають Патріоти України. У традиційному...