Господиням на замітку! Як засолити огірки за 30 хвилин

Особливість приготування малосольних огірків у тому, що їх потрібно замочити на 30-60 хвилин у холодній воді. Тоді вони виходять хрумкими та пружними, передають Патріоти України.

Такі огірки — це ідеальна закуска для будь-якого застілля. В міру солоні, ароматні, а якщо ви додаєте оцет, вони будуть готові через 30 хвилин.

Інгредієнти

огірки
1 кг
оцет
3 ст. л.
часник
5 зубків
цукор
0,5 ч. л.
сіль
1 ч. л.
кріп
пучок
олія
2 ст. л.
  1. Огірки вимийте та замочіть у холодній воді на одну годину. Обріжте кінчики з обох боків. Розріжте вздовж на 4-6 частин і складіть до лотка.
  2. Кріп помийте і наріжте.
  3. Часник очистьте і подрібніть ножем.
  4. Змішайте кріп, часник, цукор, сіль, оцет, олію і залийте огірки. Закрийте кришкою і добре струсіть. За 30 хвилин огірочки для закуски готові.

Поради:

  • Чим дрібніше ви наріжете огірки, тим швидше вони приготуються.

А ви це знали? Навіщо кухарі додають масло у воду перед варінням круп

середа, 8 жовтень 2025, 11:30

У класичній кулінарній традиції, зокрема в рецептурах, відображених у виданнях, як, наприклад, "Книга про смачну і здорову їжу" 1952 року, існував, здавалося б, незвичний прийом - вершкове або рослинне масло додавали не в готову кашу, а безпосередньо в...

Ви все життя обманювали себе! Правда про каву, яку приховують

середа, 8 жовтень 2025, 10:15

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї досі існує багато міфів, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Насправді помірне споживання кави не призводить до зневоднення. Кофеїн має сечогінний ефект лише при дуже великих...