Господиням на замітку! Як зберігати зелень у холодильнику, щоб довго не в’янула

Додавання до страв свіжої зелені може змінити смак. Базилік, коріандр, розмарин і петрушка є надзвичайно популярними. Однак є одна проблема - вони недовго залишаються свіжими, передають Патріоти України.

Всього за кілька днів ваші трави можуть перетворитися із зелених і яскравих на мляві, коричневі та мокрі, тому їх неможливо використовувати. Але, за словами блогерки Шантель Міли, ви можете змусити їх зберігатися набагато довше за допомогою дуже простого способу. Про це вона розповіла у своєму відео в TikTok.

Усе, що вам потрібно, щоб зберігати трави свіжими місяцями, це формочка для кубиків льоду та один основний кухонний інгредієнт – оливкова олія.

Взявши, наприклад, кілька гілочок розмарину, Шантель поклала маленькі шматочки в кожне відділення лотка для кубиків льоду. Потім вона долила його оливковою олією, стверджуючи, що заморожування таким чином — чудовий спосіб зберегти їх свіжими набагато довше.

Якщо ви захочете їх використати, це дуже просто - все, що вам потрібно зробити, це дати їм розморозитися або покласти їх на гарячу сковороду, якщо ви хочете зробити це швидко. Потім просто продовжуйте готувати, як зазвичай, і ваша їжа набуде цього смаку.

Вам також не обов’язково використовувати оливкову олію – вода підійде так само добре. Оливкова олія лише полегшує приготування.

Важливо, щоб трави були повністю покриті водою або оливковою олією перед заморожуванням, оскільки це гарантує, що вони всі залишаться свіжими.

Популярна олія може сприяти набору ваги - що показало нове дослідження

субота, 27 грудень 2025, 17:15

Дослідження Каліфорнійського університету в Ріверсайді показало, що часте споживання соєвої олії може призвести до значного збільшення ваги. Експерименти на мишах продемонстрували: тварини, яких годували їжею з великою кількістю соєвої олії, набирали в...

Ідеальний компот із сухофруктів: Скільки часу його варити?

субота, 27 грудень 2025, 13:05

Як приготувати ідеальний компот із сухофруктів, передають Патріоти України. Компот із сухофруктів не потребує багатогодинного кип’ятіння – достатньо замочування та 15–20 хвилин варіння, після чого потрібно дати йому настоятися. Результат – ароматний, н...