Будь-який кулінар знає, що як інгредієнт для салатів потрібно використовувати картоплю, зварену в мундирі. Приготовлений таким способом овоч зберігає цілісність, не розсипається і легко перетворюється на кубики. Однак позитивний ефект може бути нівельований, якщо шкірка лусне, передають Патріоти України.
А відбувається таке дуже часто через те, що шкірка не завжди справляється із наслідками впливу високих температур.
Кулінари намагаються запобігти неприємному наслідку шляхом зменшення вогню. Але хитрість спрацьовує не завжди: картопля все одно може луснути і виявитися дуже розсипчастою через високий вміст крохмалю. Але що ж робити, якщо порушення цілісності зовнішньої оболонки картоплі все ж таки потрібно запобігти.
Проблему допомагає вирішити додатковий інгредієнт – столовий оцет. На щастя, позитивний ефект спостерігається навіть за використання мінімального обсягу цієї рідини.
Таким чином, можна обмежитися буквально декількома краплями оцту. Додати їх у воду можна як на початку приготування картоплі, так і після закипання води. При використанні рятівного компонента шкірка не лусне, а смак страви не буде зіпсований.
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...