Огірки зі своєї грядки – найсмачніші та ароматні. Без хрустких огірків не обходиться жодне застілля. Консервовані огірки є невід’ємною частиною приготування різних страв, передають Патріоти України.
Перед початком консервації слід відповісти на 3 головні питання:
Перед тим як розпочати пошук відповідних сортів для засолювання, необхідно розібратися в самому процесі.
У процесі засолювання м’якоть огірка починає вбирати сіль. У розсіл у свою чергу потрапляють частинки цукру, які розчиняються в огірковому соку. Щоб запустити процес плазмолізу, потрібно досягти оптимальної кількості солі в розсолі. Якщо додати дуже багато солі, то огірки вийдуть несмачні.
Досягти ідеального середовища можна лише за оптимальної концентрації молочнокислих бактерій. Якщо цукрів у розсолі недостатньо, почнуть з’являтися маслянокислі бактерії, які зіпсують смак. Процес повного просолювання займає трохи більше 8 днів. Після цього огірки можна вживати.
Швидкість і якість засолювання насамперед залежить від властивостей м’якоті огірка. Сіль повинна проникати через міцну шкіру, але огірок повинен зберігати свою щільність.
Щоб огірки вийшли хрусткими та смачними, необхідно заздалегідь вибрати відповідні сорти. При виборі рекомендується враховувати особливості вирощування. Деякі сорти огірків не підходять для вирощування на грядках.
Досвідчені господині рекомендують віддавати перевагу горбчастим сортам або гібридам. Щільна м’якоть у цих сортах здатна поступово вбирати розсіл.
Для засолювання ідеально підходять такі сорти огірків:
Всі сучасні самозапильні гібриди відмінно підходять для засолювання. Плоди не утворюють насіння, а м’якоть продовжує залишатися щільною та хрусткою.
Огірки, які вирощуються для засолювання, потребують особливого догляду.
Земля повинна бути помірно вологою, а кущам потрібен регулярний полив. При недостатньому поливі може виникнути своєрідна гіркота, а при надлишку вологи рідка структура.
Досвідчені садівники не рекомендують часто використовувати азотні добрива, оскільки підвищення нітратів позначиться на якості засолювання.
Для засолювання потрібно вибирати маленькі огірочки. Чим частіше робитиметься збір, тим більше нових огірків сформується на кущі. Щоб зібраний урожай не зів’яв, його потрібно помістити в темне прохолодне місце.
Ароматні та золотаві деруни з хрусткою скоринкою – це улюблена страва багатьох дорослих та дітей. Страва стає ще краще, якщо додати до неї трохи зелені та сметани, а деякі готують оладки з картоплі з додаванням м’яса і так, щоб виходив більш ситний пер...
У кулінарних цілях потрібен виключно рідкий мед, тому що в такій формі його легко використовувати для приготування різних страв. Але мед з часом зацукровується, передають Патріоти України. Використовувати у такому вигляді його неможливо. Перший спосіб,...