Господиням на замітку! Який хліб додавати до котлетного фаршу і скільки

Хліб у котлетах це частина рецепту, а не ознака жадібності та бажання насмажити більше котлет, ніж м’яса в морозилці. Важливо врахувати ось що: який хліб треба додавати – чорний чи білий, свіжий чи засушений, а якщо засушений, то в чому його тоді вимочувати? Розкажемо по порядку, передають Патріоти України.

Кулінарні дебати

Є думка, що класичний рецепт приготування котлет неможливо реалізувати без використання білого хліба. Хоча є й любителі м’ясної страви, приготованої виключно з чорним хлібом – справа смаку. Хтось справедливо зауважить, що у цьому питанні, мабуть, важливіше не колір, а кількість. Також важливо розуміти, що саме хліб робить котлети соковитішими і пишнішими.

Пропорції

Пропорції бувають різні. Багато залежить від якості фаршу – яловичий, свинячий або змішаний. Але в середньому вважається нормальним на кожен кілограм фаршу додавати 200-300 г хліба. А ось який хліб – чорний чи білий, це другорядне, головне, щоб він був черствий. Підійде як окраєць, так і м’якоть, важливо знати, в чому його вимочувати.

Молоко чи вода

Виявляється, що хліб не обов’язково вимочувати в молоці і досить звичайної води, яку потім потрібно не забути віджати. До того ж з наукової точки зору, під час смаження молочний білок згортається і разом із молочною кислотою робить м’ясо грубішим, через що котлети виходять сухими та твердими. До речі, багато кулінарів вважають. Що саме через мокрий хліб розповзаються котлети, а тому додають у фарш суху булку.

Це може здивувати! Щоденне вживання полуниці може врятувати від страшної хвороби

понеділок, 23 червень 2025, 8:54

Дослідження показали, що полуниця здатна підвищувати швидкість обробки інформації у мозку літніх людей, передають Патріоти України. . Раніше вже було доведено, що флавоноїди, які містяться в полуниці, позитивно впливають на здоров’я серця. Але тепер д...

Це може здивувати!! Названо найшкідливішу для здоров'я олію

понеділок, 23 червень 2025, 8:30

Для смаження більшість українців використовують саме соняшникову олію. Однак виявляється, її не рекомендовано нагрівати до надто високих температур. А найгіршим варіантом для термічного оброблення фахівці вважають гарбузову, кукурудзяну, мигдалеву, ара...