Господиням на замітку! Який хліб додавати до котлетного фаршу і скільки

Хліб у котлетах це частина рецепту, а не ознака жадібності та бажання насмажити більше котлет, ніж м’яса в морозилці. Важливо врахувати ось що: який хліб треба додавати – чорний чи білий, свіжий чи засушений, а якщо засушений, то в чому його тоді вимочувати? Розкажемо по порядку, передають Патріоти України.

Кулінарні дебати

Є думка, що класичний рецепт приготування котлет неможливо реалізувати без використання білого хліба. Хоча є й любителі м’ясної страви, приготованої виключно з чорним хлібом – справа смаку. Хтось справедливо зауважить, що у цьому питанні, мабуть, важливіше не колір, а кількість. Також важливо розуміти, що саме хліб робить котлети соковитішими і пишнішими.

Пропорції

Пропорції бувають різні. Багато залежить від якості фаршу – яловичий, свинячий або змішаний. Але в середньому вважається нормальним на кожен кілограм фаршу додавати 200-300 г хліба. А ось який хліб – чорний чи білий, це другорядне, головне, щоб він був черствий. Підійде як окраєць, так і м’якоть, важливо знати, в чому його вимочувати.

Молоко чи вода

Виявляється, що хліб не обов’язково вимочувати в молоці і досить звичайної води, яку потім потрібно не забути віджати. До того ж з наукової точки зору, під час смаження молочний білок згортається і разом із молочною кислотою робить м’ясо грубішим, через що котлети виходять сухими та твердими. До речі, багато кулінарів вважають. Що саме через мокрий хліб розповзаються котлети, а тому додають у фарш суху булку.

Чому на солоних огірках з’являється білий наліт і що робити з такими заготовками

п’ятниця, 9 травень 2025, 12:02

Причини появи білого нальоту на солоних огірках когось не хвилюють, інші не поспішають вживати заготівлю в їжу, передають Патріоти України. Якщо консервовані огірки мають такий наліт, скоріш за все при консервуванні були допущені помилки. Чи може огіро...

Смакота! Ватрушки з кислого сиру з джемом за 20 хвилин у духовці

п’ятниця, 9 травень 2025, 11:10

Ці сирні ватрушки ну дуже смачні і корисні! Начинка може бути будь-яка: хоч варення, хоч ягоди чи яблука. Дуже простий рецепт: мінімум зусиль, всього 20 хвилин у духовці і смачний ніжний десерт готовий, передають Патріоти України. Для приготування цих ...