Господиням на замітку! Який рис вибрати для плову, щоб не став м’яким і не перетворився на кашу

Вибір найкращого рису для страв – непроста справа. Кожна людина має власні уподобання. Одним подобається ситна і жирна страва, інші воліють лише пісний плов, передають Патріоти України.

Найчастіше критерії оцінки рису такі:

  • розсипчастість, так як ідеальний плов не повинен бути схожим на кашу;
  • яскравість, чим яскравіший плов, тим краще страва;
  • насиченість смаку. Страва має бути ситна, жирна і насичена.

Тому для плову потрібно вибирати найміцніший прозорий сорт. Зерно має бути середньодовгим.

Не рекомендується брати для плову індійські або тайські сорти рису, які надто м’які та швидко розварюються. Такий рис точно перетвориться на кашу.

Круглі сорти, як правило, найклейкіші. Їх не слід використовувати для приготування страви.

Для плову найкращий варіант – узбецький, італійський чи таджицький рис. Такий продукт готується довше, але в плові він залишиться розсипчастим та ароматним.

Секрет ресторанної курки розкрито: Всього один інгредієнт - і м’ясо тане в роті

неділя, 6 липень 2025, 17:57

Куряча грудка - популярний вибір для здорових та швидких страв. Але часто після приготування вона виходить сухою, жорсткою та несмачною. Проте один простий трюк може змінити все - і ваша курятина буквально танутиме в роті, Патріоти України. Навіть при...

Перестаньте варити рис у воді: Новий метод робить його шалено смачним

неділя, 6 липень 2025, 17:30

Готувати ідеальний рис - справжній виклик навіть для досвідчених господинь. Але експертка розкрила простий трюк, який перетворить "нудну" страву на справжній смаколик, передають Патріоти України. Багато хто стикається з проблемами: рис може бути занадт...