Господиням на замітку! Коли додати цибулю, щоб печінка була м’якою та соковитою

Печінка тушкована з цибулею — класичне поєднання, проте важливу роль грає порядок додавання інгредієнтів. Цей спосіб донедавна був для нас невідомий, якщо ви теж не пробували саме такий рецепт — обов’язково спробуйте. Печінка вийде надзвичайно соковитою, як ніколи. Перевірений спосіб — 5 із 5 разів відмінний смак, передають Патріоти України

Подробиці

Для приготування візьміть
1 кг печінки
500 г цибулі
100 мл олії для смаження
сіль та спеції — на смак

Печінку вимочіть звичним для вас способом. Якщо куряча, то можна просто промити, але якщо яловича чи свиняча, то замочіть у воді чи молоці, або 50/50 на 20 хвилин.

Поріжте печінку на частинки — приблизно 7х7 см. Цибулю — напівкільцями.Ось тут важливий момент — змішайте печінку з порізаною цибулею і залиште на хвилин 5, щоб сік цибулі просочив печінку.

Тим часом розігрійте олію (рафіновану) на сковорідці. Викладіть печінку з цибулею в один шар на сковорідку, накрийте кришкою і смажте на великому вогні протягом 15 хвилин. Протягом цього часу не відкривайте кришкою, нічого не перевертайте й не мішайте.

Через 15 хвилин додайте сіль та улюблені спеції та просмажте ще 3-5 хвилин, перемішавши. Печінка готова — соковита, м’якесенька з ароматною підливкою від цибулі та соку печінки. Не треба ні води, ні вершків, ні сметани — буде дуже смачно!

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...