Господиням на замітку! Коли додавати лавровий лист у суп при варінні

Важко уявити приготування супу без традиційних спецій, які надають страві характерного відтінку смаку та аромату. До найбільш затребуваних прянощів для перших страв можна сміливо віднести лавровий лист. Ця приправа робить будь-який суп більш домашнім та приємним, передають Патріоти України.

Як правильно додавати лавровий лист при варінні

Не всі господині роблять це правильно. Не всі знають про те, що лавровий лист перед введенням до складу страви важливо добре промити.

Деякі використовують воду з-під крана, інші ж “довіряють” лише окропу. Обидва варіанти можуть застосовуватись. Також варто пам’ятати, що лавровий лист повинен варитися в супі від 5 до 15 хвилин. Цієї кількості часу буде достатньо для того, щоб прянощі надали страві смаку, аромату та корисних властивостей.

Чи потрібно видаляти лавровий лист

З цього приводу немає єдиної думки у кулінарів, тому кожна господиня може ухвалити рішення самостійно. Якщо залишити лавровий лист у супі, то блюдо вийде більш пікантним і терпким. Якщо ви не хочете відчувати гіркоту під час вживання супу, пряність краще видалити.

Приємна новина! Всього 3-4 чашки кави на день омолоджують організм на 5 років, - дослідження

середа, 3 грудень 2025, 12:15

Всього 3-4 чашки кави на день омолоджують організм на 5 років, показало дослідження, передають Патріоти України. Саме стільки чашок кави на день подовжують теломери, які відповідають за біологічний вік ДНК і клітин організму. Але якщо пити більше ніж 4...

Тяга до солодкого після вечері? Це може бути першим знаком серйозного дефіциту в організмі

середа, 3 грудень 2025, 10:11

Тяга до солодощів після вечері - важливий сигнал, який не варто недооцінювати, передають Патріоти України. . Фахівці наголошують: у багатьох людей бажання з’їсти щось солодке після прийому їжі — не лише звичка чи емоційна потреба, а й можливий пока...