Господиням на замітку! Коли додавати лавровий лист у суп при варінні

Важко уявити приготування супу без традиційних спецій, які надають страві характерного відтінку смаку та аромату. До найбільш затребуваних прянощів для перших страв можна сміливо віднести лавровий лист. Ця приправа робить будь-який суп більш домашнім та приємним, передають Патріоти України.

Як правильно додавати лавровий лист при варінні

Не всі господині роблять це правильно. Не всі знають про те, що лавровий лист перед введенням до складу страви важливо добре промити.

Деякі використовують воду з-під крана, інші ж “довіряють” лише окропу. Обидва варіанти можуть застосовуватись. Також варто пам’ятати, що лавровий лист повинен варитися в супі від 5 до 15 хвилин. Цієї кількості часу буде достатньо для того, щоб прянощі надали страві смаку, аромату та корисних властивостей.

Чи потрібно видаляти лавровий лист

З цього приводу немає єдиної думки у кулінарів, тому кожна господиня може ухвалити рішення самостійно. Якщо залишити лавровий лист у супі, то блюдо вийде більш пікантним і терпким. Якщо ви не хочете відчувати гіркоту під час вживання супу, пряність краще видалити.

Продукти, які природно зменшують апетит: Що варто додати до раціону

четвер, 23 жовтень 2025, 18:12

Дієтологи назвали продукти, які допомагають контролювати голод і не переїдати. Додавши їх до раціону, можна легше підтримувати вагу й уникати постійного бажання щось перекусити, передають Патріоти України. Найефективніше зменшують апетит білкові продук...

А ви це знали? Чи справді куряча грудка корисніша за стегна

четвер, 23 жовтень 2025, 17:44

Якщо грудка давно отримала статус «найкориснішої частини курки», то соковиті стегна теж мають свої козирі. Вони ароматні, м’які і, що цікаво, містять не менше цінних мікроелементів. Тож хто перемагає в цій гастрономічній дуелі - пісна грудка чи насичен...