Досвідчені господині знають, що не варто варити моркву разом із цибулею одразу в одній каструлі, передають Патріоти України.
Коли класти овочі
Овочі додають у бульйон за дві години до готовності.
Деякі господині кладуть цибулю та моркву в каструлю відразу після закипання бульйону, варять разом із м’ясом, а потім прибирають.
Це помилка господарок, і ось чому. Бульйон вариться 5-7 годин на повільному вогні, а моркву та цибулю додають у бульйон більше для кольору, ніж для смаку.
Звичайно, бульйон википає і стає прозорим, тому ніякого сенсу додавати відразу овочі немає.
Разом з морквою та цибулею для смаку можна додати селеру, лавровий лист, перець горошком та спеції.
Коли солити холодець
З цієї ж причини досвідчені господині не солять бульйон з м’ясом одразу.
Бульйон википає, як ми вже зазначили, і стає густішим, тому можна помилитися з кількістю солі.
А потім переварювати бульйон, щоб прибрати зайву сіль, нікому не захочеться, адже приготування холодця і так займає багато часу.
Як варимо
Ще одна помилка господарок у тому, що вони варять холодець, а він повинен томитися, а не кипіти.
Тоді він не так сильно википить і вийде концентрованим.
У процесі варіння не можна доливати в бульйон воду і не слід забувати періодично знімати пінку.
Ароматний та пряний плов – улюблена багатьма страва, яка мріє навчитися готувати кожна господиня, передають Патріоти України. Зараз у Мережі багато рецептів, а у кулінарів свої особливості приготування. Однак у недосвідчених господинь виникає питання п...
Велика кількість кухонної солі у раціоні негативно впливає на організм. Щоб покращити стан здоров’я, багато людей знижують вживання білого “порошку", передають Патріоти України. Проте звичка їсти надто солону їжу дається взнаки: недосолена їжа може зда...