
Досвідчені господині знають, що не варто варити моркву разом із цибулею одразу в одній каструлі, передають Патріоти України.
Коли класти овочі
Овочі додають у бульйон за дві години до готовності.
Деякі господині кладуть цибулю та моркву в каструлю відразу після закипання бульйону, варять разом із м’ясом, а потім прибирають.
Це помилка господарок, і ось чому. Бульйон вариться 5-7 годин на повільному вогні, а моркву та цибулю додають у бульйон більше для кольору, ніж для смаку.
Звичайно, бульйон википає і стає прозорим, тому ніякого сенсу додавати відразу овочі немає.
Разом з морквою та цибулею для смаку можна додати селеру, лавровий лист, перець горошком та спеції.
Коли солити холодець
З цієї ж причини досвідчені господині не солять бульйон з м’ясом одразу.
Бульйон википає, як ми вже зазначили, і стає густішим, тому можна помилитися з кількістю солі.
А потім переварювати бульйон, щоб прибрати зайву сіль, нікому не захочеться, адже приготування холодця і так займає багато часу.
Як варимо
Ще одна помилка господарок у тому, що вони варять холодець, а він повинен томитися, а не кипіти.
Тоді він не так сильно википить і вийде концентрованим.
У процесі варіння не можна доливати в бульйон воду і не слід забувати періодично знімати пінку.
Піца давно стала улюбленою стравою мільйонів людей, адже її легко замовити й важко втриматися від зайвого шматочка. Та за зовнішньою простотою цієї страви ховаються ризики, про які ми часто навіть не замислюємося, передають Патріоти України. Регулярне ...
Холодильник часто сприймається як універсальне місце для зберігання будь-яких продуктів. Насправді частина їжі в холоді псується швидше або втрачає смак і текстуру. Неправильне зберігання також створює зайве навантаження на техніку через вологу та стор...