
Ми любимо влітку малосольні огірки, а ось фанатам помідорів можна зробити аналогічні томати. За словами кулінарки Лариси Павлюк, готувати дуже швидко та просто, передають Патріоти України.
Інгредієнти
10 помідорів,
декілька стебел кропу з парасольками,
4 зубчики часнику,
3 лаврові листки,
листя смородини та вишні.
Розсіл: 1 л води, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру.
Приготування:
Помідори помити, часник почистити. Помідори розрізати навпіл, а часник — плястерками. На дно каструлі викласти половину кропу, часник, лавровий листок, листя смородини і вишні. Зверху — помідори.
Приготувати розсіл: у гарячій кип'яченій воді розчинити сіль і цукор. Вилити у каструлю на помідори, покласти зверху решту кропу. Зробити гніт: накрити тарілкою і поставити вантаж — банку з водою. Накрити марлею і тримати 2 дні у теплому місці. Опісля перекласти помідори у 3-літрову банку, залити розсолом з каструлі і поставити у холодильник.
Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...
Кухонна витяжка - незамінна річ у кожному домі, але з часом вона накопичує жир і пил. На щастя, очистити її можна без зайвого зусилля - достатньо кількох крапель простого засобу, передають Патріоти України. Фахівці радять регулярно протирати витяжку во...