
Ми любимо влітку малосольні огірки, а ось фанатам помідорів можна зробити аналогічні томати. За словами кулінарки Лариси Павлюк, готувати дуже швидко та просто, передають Патріоти України.
Інгредієнти
10 помідорів,
декілька стебел кропу з парасольками,
4 зубчики часнику,
3 лаврові листки,
листя смородини та вишні.
Розсіл: 1 л води, 1 ст. л. солі, 2 ст. л. цукру.
Приготування:
Помідори помити, часник почистити. Помідори розрізати навпіл, а часник — плястерками. На дно каструлі викласти половину кропу, часник, лавровий листок, листя смородини і вишні. Зверху — помідори.
Приготувати розсіл: у гарячій кип'яченій воді розчинити сіль і цукор. Вилити у каструлю на помідори, покласти зверху решту кропу. Зробити гніт: накрити тарілкою і поставити вантаж — банку з водою. Накрити марлею і тримати 2 дні у теплому місці. Опісля перекласти помідори у 3-літрову банку, залити розсолом з каструлі і поставити у холодильник.
Тушкована капуста - одна з найпростіших і найдоступніших страв для щоденного меню. Її готують швидко, з мінімального набору продуктів, але результат не завжди виходить однаково вдалим, передають Патріоти України. Саме тому на кухнях професіоналів давно...
Домашня квашена капуста завжди має попит, але отримати ідеальний результат вдається не всім. Тривале зберігання залежить не лише від рецепту, а й від правильного вибору сорту, температури та кількості солі. Навіть невеликі помилки можуть призвести до н...