Господиням на замітку! Навіщо додавати соду в яловичу печінку перед приготуванням

Багато хто відмовляється від вживання яловичої печінки через те, що при приготуванні вона виходить жорсткою. Але досвідчені кулінари знають, як приготувати печінку так, щоб вона вийшла м’якою та ніжною, передають Патріоти України.

Подробиці

Потрібно додати соду на деякий час перед приготуванням страви.

У готовій страві сода на смак не впливає і не відчувається, якщо потім ретельно промити печінку.

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 400-500 грамів;
  • сода – 1 ст. ложка;
  • олія рослинна – 2-3 ст. ложки;
  • часник – 1 зубчик;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • прованські трави – 1 чайна ложка;
  • чорний перець – щіпка;
  • сіль – щіпка.

Як готувати

Спочатку печінку потрібно залишити в холодній воді на 10 хвилин. Тільки після цього слід нарізати на шматки.

Потім потрібно додати соду, ретельно перемішати і залишити на півтори години.

Після цього шматки печінки добре промиваються у проточній воді, щоб на них не залишилося соди.

Змішавши борошно, сіль, перець та спеції разом, висипаємо їх у тарілку.

У цій масі потрібно обваляти шматочки печінки перед тим як відправляти на розігріту сковороду.

Готується печінка 15 хвилин, після чого до готової страви потрібно додати часник.

Подати до столу страву можна разом із овочами.

Смачного!

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Що додати до курячого бульйону при варінні, щоб він вийшов неймовірно смачним

середа, 22 січень 2025, 6:12

Багато кулінарів досить часто беруться за приготування курячого бульйону, передають Патріоти України. І з кожним разом гурманам все більше хочеться досягти появи у страви яскравішого смаку. Секретом приготування запашного курячого бульйону є використан...

А ви це знали? Для чого додавати в курячий суп відварне яйце

середа, 22 січень 2025, 5:40

Найчастіше курячий суп подають в обідній час. Він не тільки смачний, але й поживний, надає сил на решту дня. Страва звична для багатьох. Але навіть улюблена їжа з часом набридає. Може з’явитись бажання посмакувати чимось новим. І в цьому випадку доречн...