Господиням на замітку! Навіщо додавати соду в яловичу печінку перед приготуванням

Багато хто відмовляється від вживання яловичої печінки через те, що при приготуванні вона виходить жорсткою. Але досвідчені кулінари знають, як приготувати печінку так, щоб вона вийшла м’якою та ніжною, передають Патріоти України.

Подробиці

Потрібно додати соду на деякий час перед приготуванням страви.

У готовій страві сода на смак не впливає і не відчувається, якщо потім ретельно промити печінку.

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 400-500 грамів;
  • сода – 1 ст. ложка;
  • олія рослинна – 2-3 ст. ложки;
  • часник – 1 зубчик;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • прованські трави – 1 чайна ложка;
  • чорний перець – щіпка;
  • сіль – щіпка.

Як готувати

Спочатку печінку потрібно залишити в холодній воді на 10 хвилин. Тільки після цього слід нарізати на шматки.

Потім потрібно додати соду, ретельно перемішати і залишити на півтори години.

Після цього шматки печінки добре промиваються у проточній воді, щоб на них не залишилося соди.

Змішавши борошно, сіль, перець та спеції разом, висипаємо їх у тарілку.

У цій масі потрібно обваляти шматочки печінки перед тим як відправляти на розігріту сковороду.

Готується печінка 15 хвилин, після чого до готової страви потрібно додати часник.

Подати до столу страву можна разом із овочами.

Смачного!

Джерело: ПростоВей

Варто знати! Коли пити першу каву, щоб точно прокинутися - і яка найкраще бадьорить

неділя, 7 грудень 2025, 6:15

Медики наголошують: пити каву одразу після пробудження - не найкраща ідея. Організм ще не стабілізував рівень кортизолу, тому кофеїн працює слабше. Оптимальний час для першої чашки - через 1–3 години після сну, коли тіло найкраще реагує на стимулятори,...

Протеїнова кава - тренд чи небезпечна звичка? Лікарі назвали тих, кому напій може нашкодити

субота, 6 грудень 2025, 18:45

Протеїнова кава, або “профі”, з TikTok-тренду перетворилася на глобальне явище й увійшла в меню великих мереж на кшталт Starbucks та Peet’s Coffee. За оцінками аналітиків, світовий ринок цього напою зросте з $4,5 млрд у 2024 році до майже $15 млрд у 20...