Господиням на замітку! Навіщо додавати соду в яловичу печінку перед приготуванням

Багато хто відмовляється від вживання яловичої печінки через те, що при приготуванні вона виходить жорсткою. Але досвідчені кулінари знають, як приготувати печінку так, щоб вона вийшла м’якою та ніжною, передають Патріоти України.

Подробиці

Потрібно додати соду на деякий час перед приготуванням страви.

У готовій страві сода на смак не впливає і не відчувається, якщо потім ретельно промити печінку.

Інгредієнти:

  • яловича печінка – 400-500 грамів;
  • сода – 1 ст. ложка;
  • олія рослинна – 2-3 ст. ложки;
  • часник – 1 зубчик;
  • борошно – 2 ст. ложки;
  • прованські трави – 1 чайна ложка;
  • чорний перець – щіпка;
  • сіль – щіпка.

Як готувати

Спочатку печінку потрібно залишити в холодній воді на 10 хвилин. Тільки після цього слід нарізати на шматки.

Потім потрібно додати соду, ретельно перемішати і залишити на півтори години.

Після цього шматки печінки добре промиваються у проточній воді, щоб на них не залишилося соди.

Змішавши борошно, сіль, перець та спеції разом, висипаємо їх у тарілку.

У цій масі потрібно обваляти шматочки печінки перед тим як відправляти на розігріту сковороду.

Готується печінка 15 хвилин, після чого до готової страви потрібно додати часник.

Подати до столу страву можна разом із овочами.

Смачного!

Джерело: ПростоВей

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...