Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України.

На їх думку, крупа і так чиста.

До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми.

Проте досвідчені кухарі рекомендують не пропускати цей важливий підготовчий етап.

Чому важливо промивати крупу перед варінням?

Це необхідно в тому випадку, якщо ви дбаєте про своє здоров’я. Адже у багатьох продуктах міститься фітинова кислота.

Ця речовина не дає засвоювати важливі елементи, що входять до складу круп.

Зокрема, не вийде наситити організм цинком, фосфором та магнієм.

Промивання та замочування дозволяють позбутися фітинової кислоти.

Тому ніколи не варто лінуватися займатися цим питанням.

До того ж, каша стане набагато смачнішою у тому випадку, якщо ви попередньо її промиєте. Адже вода допомагає позбавити крупу частинок пилу та іншого сміття.

Ніколи не поєднуйте каву з цими продуктами - ризикуєте здоров’ям!

четвер, 14 серпень 2025, 11:45

Кава довгий час мала суперечливу репутацію, але наука розставила всі крапки над «і». Вона багата на антиоксиданти, знижує ризик раку, інсульту, деменції, діабету 2 типу, покращує пам’ять та концентрацію. Та ось у чому нюанс: її дія може бути знівельова...

Скільки чашок кави можна пити щодня: Вчені назвали безпечну норму

четвер, 14 серпень 2025, 10:13

Кава - улюблений напій мільйонів, без якого багато хто навіть не уявляє свій ранок. Але скільки кави — це нормально, а коли починається шкода для здоров’я? Експерти назвали безпечну добову норму - і деякі відповіді можуть вас здивувати, передають Патрі...