Господиням на замітку! Ось чим треба замінити яйця в котлетах, щоб вони не були сухими

Яйця важливий компонент в котлетах, тому що вони допомагають скріпити всі інші інгредієнти разом. Однак, щоб страва вийшла більш соковитою, їх можна замінити, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Завдяки простим продуктам фарш буде скріплено так само ефективно, але самі котлети вийдуть надзвичайно пишними.

Якщо у вас в холодильнику не знайшлося яєць або ви вирішили не додавати їх у фарш, досвідчені кулінари рекомендують зупинитися на таких альтернативах:

  • манна крупа;
  • терта сира картопля;
  • овочеве чи картопляне пюре;
  • твердий сир (натертий);
  • тертий кабачок.

Наприклад, терту сиру картоплю можна поєднати з частиною панірувальних сухарів і вмішати в фарш. Завдяки крохмалю з овоча котлети триматимуть форму, а зліпити її допоможуть саме сухарі.

Якщо ви вирішили додати картопляне (овочеве) пюре, тоді відваріть картоплю і не додавайте масло, коли будете її розминати.

Такі альтернативи яйцям вплинуть на смак котлет, тож кулінарний експеримент допоможе вам віднайти нові цікаві поєднання.

Джерело: ТСН.ua

Не робіть помилок! Чому риба виходить сухою - головні помилки господарок

неділя, 8 червень 2025, 23:10

Якщо зібралися посмажити рибу, згадайте про те, які кулінарні помилки роблять її сухою та несмачною, передають Патріоти України. Багато хто з господарок стверджують, що багато в цій справі залежить виключно від виду риби та її якості, але це те саме, щ...

Це може здивувати! Яку їжу не можна поєднувати з кавою і чому

неділя, 8 червень 2025, 21:28

Деякі продукти не варто поєднувати з кавою через те, як це впливає на засвоєння поживних речовин або на роботу шлунково-кишкового тракту. Ось основні приклади, передають Патріоти України. Краще пити каву через 30–60 хв після їжі, а не на порожній шлуно...