Господиням на замітку! Паска з віденського тіста - дивовижний рецепт смачної святкової випічки

Сьогодні у продажу великий вибір великодньої випічки, але домашня паска все ж таки поза конкуренцією. Особливо смачною виходить вона із віденського тіста, передають Патріоти України. Секретами приготування такої паски поділилася відомий кулінар Елла Іванова.

- Рецепт віденського тіста завжди користується у господинь популярністю, тому що паска з нього виходить надзвичайно смачною , — каже Елла Іванова.

Складові:

Для опари треба взяти:

4 яйця
200 г цукру
300 г молока
35 г пресованих дріжджів
200 г вершкового масла

Для тіста:

1 кг борошна
0.5 чайної ложки солі
10 г ванільного цукру
100 г цукатів
цедра лимона та апельсина
сік апельсину

У мисці збиваємо яйця та цукор до його розчинення та збільшення маси. Додаємо тепле молоко, у якому попередньо треба розвести дріжджі. Потім — розтоплене масло. Перемішуємо, залишаємо при кімнатній температурі на 8−10 годин. Можна на ніч. Приготуємо цукати: їх треба залити апельсиновим соком і дати настоятися.

Наступного дня в опару просіюємо борошно. Додаємо сіль та ванільний цукор. Добре вимішуємо тісто, додаємо до нього цукати і ще раз місимо. Залишаємо тісто відпочити на 30−40 хвилин. Після цього розкладаємо по формах, які треба змастити олією або застелити пергаментом, якщо у вас не спеціальні паперові форми. Їх треба заповнити тістом на 1/3. Залишаємо у теплому місці на 1,5−2 години, щоб тісто підросло. А потім випікаємо за температури 170−180 до готовності.

А ви це знали? Навіщо при смаженні цибулі досвідчені господині додають щіпку цукру

середа, 22 січень 2025, 6:59

Смаження цибулі є простим та звичним процесом, який ми повторюємо практично щодня. Адже обсмажений овоч є незамінним компонентом більшості популярних страв, передають Патріоти України. З цибулею багато продуктів стають смачнішими. Адже набагато цікавіш...

Є секрет! Що додати до курячого бульйону при варінні, щоб він вийшов неймовірно смачним

середа, 22 січень 2025, 6:12

Багато кулінарів досить часто беруться за приготування курячого бульйону, передають Патріоти України. І з кожним разом гурманам все більше хочеться досягти появи у страви яскравішого смаку. Секретом приготування запашного курячого бульйону є використан...