Холодець люблять їсти багато людей, але готувати цю страву вміють не всі. Секрет прозорого та в міру жирного холодця полягає не лише у виборі м'яса, але й у правильній послідовності приготування, передають Патріоти України.
Важливо пам'ятати, що поспіх у цьому процесі зайвий. Страва готується довго, але результат вас порадує.До складу холодця можуть входити будь-які овочі. З ними страва набуває абсолютно нового смаку. Щоб холодець був не занадто жирний, готуйте його з курки.
Інгредієнти:
Для початку зваріть бульйон на основі овочів та курячого м'яса, він повинен добре википіти. Тільки в такому разі холодець вийде прозорим.
Потім дістаньте курку та овочі, акуратно процідіть бульйон через сито чи марлю.
М'ясо відокремте від шкіри та кісток.
Бульйон без м'яса доведіть до кипіння, посоліть, поперчіть, додайте 2 зубчики дрібнонарубаного часнику.
Желатин замочіть у холодній воді, перемішайте і влийте в бульйон, помішуючи.
Візьміть форму для холодця. На дно викладіть порізані овочі, далі м'ясо і залийте все бульйоном з желатином.
Прикрасьте курячий холодець вареним яйцем і розрізаними навпіл оливками. Залишіть застигати щонайменше на 4 години, але краще на ніч.
Щоб дістати страву з форми, холодець потрібно потримати 10-15 секунд в окропі і просто перевернути на тарілку.
Подавайте холодець з гірчицею, хріном, аджикою або без нічого.
Смачного
Приготувати м’ясо не так вже й легко. Багато новачків у кулінарії скаржаться, що виходить блюдо занадто жорстким або сухуватим, передають Патріоти України. Проте досвідчені господині знають, що треба робити, щоб продукт буквально танув у роті, а всі до...
При приготуванні котлет дуже важливо не лише вибрати хороші продукти та замісити якісний фарш, передають Патріоти України. Ключове значення набуває сам процес смаження, адже часом котлети, які вийшли ідеальними, ні в яку не хочуть відставати від поверх...