Господиням на замітку! Що додати до картоплі, щоб пюре було смачніше

Сьогодні поділимося перевіреними з досвіду порадами, коли картопля досить водяниста, а в пюре виходить ідеальна, передають Патріоти України.

Варіть картоплю, не надто дрібно перед цим ріжучи. Якщо картопля середнього розміру, то залишайте цілою. Сіль варто додавати відразу, щоб картопля вже набувала присмаку.

Для покращення майбутнього пюре додайте 1 лавровий листок та 3-4 горошинки чорного перцю. Ці класичні прянощі дадуть воді приємний аромат, що передасться картоплі.

Коли картопля звариться, то листок та перець витягніть, щоб не гірчили страві. Додайте якісне вершкове масло (не маргарин чи спред) та обов’язково підігріте молоко. Пюре матиме неймовірний смак, навіть якщо картопля була далеко не ідеальна.

Джерело: ПростоВей

Що станеться з вашим організмом, якщо їсте картоплю щодня? Ефект може здивувати

понеділок, 4 серпень 2025, 11:13

Картопля - улюблена страва на українських і польських кухнях. Її їдять варену, запечену, пюре, фрі… Але що буде, якщо ви включите її у свій раціон кожного дня? Дієтологи розповідають, чи варто боятися щоденного картопляного меню і як зробити його корис...

У кетчупі більше користі, ніж у свіжих помідорах? Чому це не жарт

понеділок, 4 серпень 2025, 10:15

Сезон свіжих помідорів у розпалі. Саме зараз вони найсмачніші, ароматні та корисні. Але оброблені томатні продукти можуть мати навіть більше користі, ніж свіжі овочі. Особливо завдяки одному потужному інгредієнту - лікопіну, передають Патріоти України....