Господиням на замітку! Що додати до картоплі, щоб пюре було смачніше

Сьогодні поділимося перевіреними з досвіду порадами, коли картопля досить водяниста, а в пюре виходить ідеальна, передають Патріоти України.

Варіть картоплю, не надто дрібно перед цим ріжучи. Якщо картопля середнього розміру, то залишайте цілою. Сіль варто додавати відразу, щоб картопля вже набувала присмаку.

Для покращення майбутнього пюре додайте 1 лавровий листок та 3-4 горошинки чорного перцю. Ці класичні прянощі дадуть воді приємний аромат, що передасться картоплі.

Коли картопля звариться, то листок та перець витягніть, щоб не гірчили страві. Додайте якісне вершкове масло (не маргарин чи спред) та обов’язково підігріте молоко. Пюре матиме неймовірний смак, навіть якщо картопля була далеко не ідеальна.

Джерело: ПростоВей

Вечеряти після 18:00 можна! Дієтологи пояснюють, чому це безпечно

субота, 15 листопад 2025, 17:14

Роками говорили: Не їж після 18:00. Цей міф особливо популярний серед тих, хто прагне схуднути. Але наука доводить: час вечері не головне. Ключовим є баланс калорій, склад їжі та час прийому відносно сну, передають Патріоти України. Якщо ви лягаєте спа...

Ви будете здивовані! Ці продукти містять більше вітаміну С, ніж апельсин

субота, 15 листопад 2025, 9:15

Апельсини традиційно вважаються головним джерелом вітаміну С, проте насправді існує чимало продуктів, які містять цього вітаміну значно більше. Дієтологи наголошують: регулярне вживання таких фруктів, овочів і ягід допомагає зміцнити імунітет, покращит...