Господиням на замітку! Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими

Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими, передають Патріоти України.

  1. Молоко або вершки – додають тісту ніжність і вологу.
  2. Масло або маргарин – жир допомагає тісту бути більш м'яким і еластичним.
  3. Цукор – невелика кількість цукру в тісті допомагає зберегти вологу.
  4. Картопляне пюре – додає м'якості, оскільки картопля утримує вологу.
  5. Глютен або пшеничний клейковина – підвищує еластичність тіста, завдяки чому пиріжки не будуть швидко твердіти.
  6. Сухе молоко – можна додавати в тісто для додаткової м'якості.
  7. Мед – невелика кількість меду допомагає зробити випічку м'якшою, а та

Загалом, важливо не пересушити тісто під час випікання.

Чим замінити каву вранці: Найкращі напої, які додають настрою і сил

субота, 4 жовтень 2025, 9:48

Багато людей не уявляють ранок без кави, але лікарі попереджають: надмірне споживання кофеїну може призвести до підвищення тиску, тривожності та проблем зі сном. Експерти радять звернути увагу на альтернативні напої, які не лише пробуджують організм, а...

Розставлено крапки над "і": Чи можна пити каву на голодний шлунок

п’ятниця, 3 жовтень 2025, 23:10

Лікарі попереджають: ранкова кава на порожній шлунок може нашкодити здоров’ю. Вживання напою натще здатне спричинити проблеми з травленням, серцево-судинною та нервовою системами. Про це пише Storinka, передають Патріоти України. Чим небезпечна кава бе...