Господиням на замітку! Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими

Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими, передають Патріоти України.

  1. Молоко або вершки – додають тісту ніжність і вологу.
  2. Масло або маргарин – жир допомагає тісту бути більш м'яким і еластичним.
  3. Цукор – невелика кількість цукру в тісті допомагає зберегти вологу.
  4. Картопляне пюре – додає м'якості, оскільки картопля утримує вологу.
  5. Глютен або пшеничний клейковина – підвищує еластичність тіста, завдяки чому пиріжки не будуть швидко твердіти.
  6. Сухе молоко – можна додавати в тісто для додаткової м'якості.
  7. Мед – невелика кількість меду допомагає зробити випічку м'якшою, а та

Загалом, важливо не пересушити тісто під час випікання.

Варто включити в раціон! Найкорисніші види риби для здоров'я серця та мозку

неділя, 16 листопад 2025, 13:06

Додавання риби до раціону є одним із найефективніших способів підтримати здоров’я серцево-судинної та нервової систем. Проте, як зазначають дієтологи, не всі види риби однаково корисні. Деякі містять вищі дози необхідних поживних речовин, як-от омега-3...

Є секрет! Що потрібно їсти вранці, щоб схуднути

неділя, 16 листопад 2025, 6:42

Яйця і вівсянка - лише деякі корисні продукти для сніданку, які допоможуть вам скинути вагу, не відчуваючи сильного голоду. Чим ще можна урізноманітнити свій сніданок, якщо ви хочете схуднути - пише Health Shots, передають Патріоти України. Яйця вирізн...