Господиням на замітку! Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими

Що додати до тіста, щоб пиріжки довго залишалися м’якими, передають Патріоти України.

  1. Молоко або вершки – додають тісту ніжність і вологу.
  2. Масло або маргарин – жир допомагає тісту бути більш м'яким і еластичним.
  3. Цукор – невелика кількість цукру в тісті допомагає зберегти вологу.
  4. Картопляне пюре – додає м'якості, оскільки картопля утримує вологу.
  5. Глютен або пшеничний клейковина – підвищує еластичність тіста, завдяки чому пиріжки не будуть швидко твердіти.
  6. Сухе молоко – можна додавати в тісто для додаткової м'якості.
  7. Мед – невелика кількість меду допомагає зробити випічку м'якшою, а та

Загалом, важливо не пересушити тісто під час випікання.

Протеїнова кава - тренд чи небезпечна звичка? Лікарі назвали тих, кому напій може нашкодити

субота, 6 грудень 2025, 18:45

Протеїнова кава, або “профі”, з TikTok-тренду перетворилася на глобальне явище й увійшла в меню великих мереж на кшталт Starbucks та Peet’s Coffee. За оцінками аналітиків, світовий ринок цього напою зросте з $4,5 млрд у 2024 році до майже $15 млрд у 20...

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...