Досвідчені господині знають, як варити гречку, щоб кожна зернинка розкрилася, набухла та дала неповторний смак, який не переплутати з жодною кашею. Хоч гречку можна їсти та запарену, якщо вона настоїться протягом ночі, але все ж м’яка, проте розсипчаста страва потребує правильного варіння.
Гречку треба промити. Бажано двічі: спочатку холодною, а потім теплою водою. Води потрібно брати в пропорції 1:1 + 100 мл, саме ця “зайва” вода дасть можливість каші розваритися, збільшитися удвічі, проте не стати “пожованою масою”. Крупу всипати в окріп, відразу додати дрібку солі та соди. Варити на маленькому вогні протягом 30 хвилин до м’якості і щоб повністю википіла вода.
Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...
Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...