Господиням на замітку! Що додати в каструлю, щоб помітно прискорити варіння картоплі

Варена картопля – популярний гарнір. Це дуже смачна і ситна страва, яку можна вживати і з м’ясом, і з рибою. Однак проблема полягає в тому, що кулінару доводиться довго чекати, поки вона дійде до готовності, передають Патріоти України.

Подробиці

Зазвичай варіння цілих картоплин займає щонайменше 20 хвилин.

Втім, існує простий спосіб, що дозволяє заощадити кілька хвилин. Для цього потрібно використати додатковий інгредієнт.

Що покласти в каструлю

Значно прискорити процес варіння картоплі допоможе розм’якшене вершкове масло. Достатньо додати одну столову ложку цього продукту. Однак використовувати цей інгредієнт треба вчасно, інакше не буде потрібного ефекту.

Спочатку потрібно правильно почати процес. Покладіть картоплю у порожню каструлю. Залийте її не холодною водою, а водою, яка недавно кипіла. Додавати вершкове масло можна лише після повторного закипання води. Тільки при дотриманні цієї умови на поверхні з’явиться жирна плівка, яка збереже високу температуру приготування. У результаті гарнір дійде готовності на кілька хвилин раніше.

ТОП-4 помилки, через які бісквіт осідає і втрачає пишність

п’ятниця, 9 травень 2025, 7:14

Бісквіт вважається правильно приготованим тільки в тому випадку, якщо кондитерський виріб вийшов високим та повітряним, передають Патріоти України. На жаль, далеко не всі господині можуть похвалитися вмінням приготувати саме таку страву. Деколи випічка...

Що зробити, щоб картопляні зрази не розтріскувалися під час смаження

п’ятниця, 9 травень 2025, 6:12

Картопляні зрази – одна з найпопулярніших страв нашої кухні, передають Патріоти України. Страва не є особливо складною у приготуванні: достатньо «загорнути» якусь начинку (наприклад, фарш, тушковану капусту або нарізані варені яйця) в картопляне тісто....