Господиням на замітку! Що додати в тісто для пельменів, щоб воно вийшло м’яким та еластичним

Виявляється, що один інгредієнт відповідає за такі якості пельменного тіста, як м’якість і еластичність. Нерідко витівка з домашніми пельменями зазнає краху саме через те, що з тістом у господині не склалося, а якщо точніше, то не склеїлося, а в результаті розповзлося, передають Патріоти України.

Домогосподарки з досвідом стверджують, що замісити вдале тісто для пельменів можна, але якщо додати оцет.

Для приготування потрібно:

  • 1 яйце;
  • 450 гр борошна;
  • 1,5 ст. л. рослинної олії;
  • 1 склянка теплої води;
  • ½ ч. л. солі;
  • 1 ст. л. 9% оцту.

Як готувати

Замішане з оцтом тісто завжди виходить м’яким та еластичним. Воно не прилипатиме до рук і відмінно розкотиться по столу. Спочатку змішайте в одному посуді яйця, сіль, олію та оцет. Рідину необхідно довести до одноманітного стану віночком. Тепер влийте теплу воду і просійте борошно порціями. Залежно від якості борошна може знадобитися більше або менше.

Вимісивши тісто, визначте його в поліетиленовий пакет або харчову плівку, а потім на 30-40 хвилин покладіть в холодильник. Далі все знайоме. Тісто розкочуємо, робимо заготовки і приступаємо до найвідповідальнішої частини процесу – ліплення пельменів (або вареників).

Насіння гарбуза - справжній суперфуд! Ось як воно впливає на здоров'я

вівторок, 28 жовтень 2025, 8:15

Насіння гарбуза - справжній скарб природи, про користь якого знають небагато. Вчені підтверджують, що вони допомагають знизити рівень холестерину, захищають серцево-судинну систему, мають протизапальні та антиоксидантні властивості, а також підтримують...

А ви це знали? Рафінована чи нерафінована - яку олію краще обрати

вівторок, 28 жовтень 2025, 7:45

На полицях супермаркетів - широкий вибір рослинний олій: від соняшникової до оливкової. Вони відрізняються за смаком, але ключова різниця - ступінь очищення: рафінована (очищена) і нерафінована (пройшла лише механічну фільтрацію), передають Патріоти Ук...