Це тісто універсальне, адже підходить для всіх видів вареників із будь-якою начинкою (солодкою і солоною) та для пельменів. Працювати з таким тістом – одне задоволення, адже не треба додавати борошно під час ліплення, передають Патріоти України.
Тісто готується просто. У каструлі доведіть до кипіння 180 мл рідини (90 мл води + 90 мл молока). Додайте 1 ч. л. солі та зніміть з вогню.
У миску насипте 280 г борошна, зробіть рукою ямочку та додайте 2 ст. л. олії.
Влийте гарячу воду з молоком до борошна і замісіть тісто. Спочатку ложкою, а потім руками. Тісто буде теплим, приємним на дотик. Добре ліпиться, не прилипає і тримає форму у виробах.
Саме окріп робить тісто заварним і готовим до ліплення без борошна.
Домашня консервація - це популярний спосіб зберегти овочі, фрукти та ягоди на зиму, але що робити, якщо взимку температура в погребі падає нижче нуля? Чи може консервація "переморозитися", і як це позначиться на її смаку, консистенції та безпеці? РБК-У...
Якщо ви хоча б раз приготуєте суші вдома, то ви більше ніколи не замовлятимете їх у ресторані: страва виходить не тільки в рази смачнішою, а й набагато дешевшою, передають Патріоти України. До того ж, ви можете нічим не обмежувати політ своєї фантазії ...