Інгредієнтами для млинців – борошно, молоко, яйця, сіль і цукор, передають Патріоти України.
Іноді додається і рослинна олія. Всі інші компоненти – зайві.
Однак деякі господині все ж таки експериментують, додаючи в тісто непотрібні продукти.
Зазвичай це призводить до того, що млинець пригорає і прилипає до сковорідки.
Сода
Цей продукт використовується з метою зробити млинці більш «повітряними».
Іноді цей ефект справді досягається. Однак ризикувати все ж таки не варто.
Справа в тому, що помилитись з кількістю соди дуже легко. При надлишку компонента страва стає більш вразливою перед високими температурами.
Відбувається це і за відсутності гасіння соди.
Якщо господиня боїться, що без соди млинці вийдуть занадто тонкими і гумовими, краще використовувати альтернативу – розпушувач.
Вершкове масло
Додавати цей продукт у тісто і намагатися пекти на ньому млинці не варто.
Звичайно, при використанні вершкового масла тісто швидко «схопиться», але на ньому з’являтимуться горілі ділянки.
Надлишок основних компонентів
Млинці можуть прилипати до сковорідки, якщо в тісто було додано дуже багато яєць або цукру.
При приготуванні страви господині слід дотримуватися рецепту: не більше двох-трьох яєць та однієї столової ложки цукру на дві склянки борошна.
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...