Господиням на замітку! Що не можна додавати до млинців, щоб вони не підгоряли і чудово знімалися зі сковороди

Інгредієнтами для млинців – борошно, молоко, яйця, сіль і цукор, передають Патріоти України.

Іноді додається і рослинна олія. Всі інші компоненти – зайві.

Однак деякі господині все ж таки експериментують, додаючи в тісто непотрібні продукти.

Зазвичай це призводить до того, що млинець пригорає і прилипає до сковорідки.

То що ж не варто додавати до млинців?

Сода

Цей продукт використовується з метою зробити млинці більш «повітряними».

Іноді цей ефект справді досягається. Однак ризикувати все ж таки не варто.

Справа в тому, що помилитись з кількістю соди дуже легко. При надлишку компонента страва стає більш вразливою перед високими температурами.

Відбувається це і за відсутності гасіння соди.

Якщо господиня боїться, що без соди млинці вийдуть занадто тонкими і гумовими, краще використовувати альтернативу – розпушувач.

Вершкове масло

Додавати цей продукт у тісто і намагатися пекти на ньому млинці не варто.

Звичайно, при використанні вершкового масла тісто швидко «схопиться», але на ньому з’являтимуться горілі ділянки.

Надлишок основних компонентів

Млинці можуть прилипати до сковорідки, якщо в тісто було додано дуже багато яєць або цукру.

При приготуванні страви господині слід дотримуватися рецепту: не більше двох-трьох яєць та однієї столової ложки цукру на дві склянки борошна.

Господиням на замітку! Як зварити буряк за 10 хвилин

неділя, 2 листопад 2025, 11:56

Страви з буряку є дуже популярними в Україні. Кулінарка Ксенія Радостіна поділилася в Instagram корисним лайфхаком, як за 10 хвилин приготувати буряк без плити та духовки, передають Патріоти України. Спосіб швидкого приготування буряка:. 1. Помийте, оч...

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...