Господиням на замітку! Що не можна додавати до млинців, щоб вони не підгоряли і чудово знімалися зі сковороди

Інгредієнтами для млинців – борошно, молоко, яйця, сіль і цукор, передають Патріоти України.

Іноді додається і рослинна олія. Всі інші компоненти – зайві.

Однак деякі господині все ж таки експериментують, додаючи в тісто непотрібні продукти.

Зазвичай це призводить до того, що млинець пригорає і прилипає до сковорідки.

То що ж не варто додавати до млинців?

Сода

Цей продукт використовується з метою зробити млинці більш «повітряними».

Іноді цей ефект справді досягається. Однак ризикувати все ж таки не варто.

Справа в тому, що помилитись з кількістю соди дуже легко. При надлишку компонента страва стає більш вразливою перед високими температурами.

Відбувається це і за відсутності гасіння соди.

Якщо господиня боїться, що без соди млинці вийдуть занадто тонкими і гумовими, краще використовувати альтернативу – розпушувач.

Вершкове масло

Додавати цей продукт у тісто і намагатися пекти на ньому млинці не варто.

Звичайно, при використанні вершкового масла тісто швидко «схопиться», але на ньому з’являтимуться горілі ділянки.

Надлишок основних компонентів

Млинці можуть прилипати до сковорідки, якщо в тісто було додано дуже багато яєць або цукру.

При приготуванні страви господині слід дотримуватися рецепту: не більше двох-трьох яєць та однієї столової ложки цукру на дві склянки борошна.

А ви це знали? Чому не можна промивати рис перед приготуванням плову

п’ятниця, 21 лютий 2025, 18:12

Ароматний та пряний плов – улюблена багатьма страва, яка мріє навчитися готувати кожна господиня, передають Патріоти України. Зараз у Мережі багато рецептів, а у кулінарів свої особливості приготування. Однак у недосвідчених господинь виникає питання п...

Чим можна замінити сіль у стравах? Названо найкращий варіант

п’ятниця, 21 лютий 2025, 17:10

Велика кількість кухонної солі у раціоні негативно впливає на організм. Щоб покращити стан здоров’я, багато людей знижують вживання білого “порошку", передають Патріоти України. Проте звичка їсти надто солону їжу дається взнаки: недосолена їжа може зда...