Господиням на замітку! Що робити, якщо знизу пиріг пригорає, а згори залишається сирим

Пироги є «фірмовою» стравою багатьох господинь, передають Патріоти України.

Але часто зустрічаються кулінари, яким не вдається спекти рівномірно запечену страву.

Подробиці

Іноді трапляється так, що нижня частина пирога підгорає, а верхня залишається сирою.

Зазвичай це відбувається через поширену помилку: господиня ставить пиріг у духовку не вчасно.

Не можна забувати, що якість приготування залежить від температури в духовці.

Якщо показник підвищуватиметься поступово, то ймовірність нерівномірного розігріву пирога дуже висока.

Крім того, може бути порушено процес приготування страви. Насамперед це стосується борошняних виробів, зроблених із певних різновидів тіста (дріжджове, листкове, пісочне).

Також варто підкреслити, що в рецептах зазвичай пишуть час, необхідний для досягнення повної готовності пирога саме з урахуванням того, що господиня поставить страву в духовку, що вже розігріта.

Коли відправляти пиріг до духової шафи

Ставити борошняний виріб у духовку потрібно в той момент, коли минуло 15-20 хвилин від початку її розігрівання.

Іншими словами, духовку потрібно включити приблизно за третину чи чверть години до випікання.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...