Господиням на замітку! Що робити, якщо знизу пиріг пригорає, а згори залишається сирим

Пироги є «фірмовою» стравою багатьох господинь, передають Патріоти України.

Але часто зустрічаються кулінари, яким не вдається спекти рівномірно запечену страву.

Подробиці

Іноді трапляється так, що нижня частина пирога підгорає, а верхня залишається сирою.

Зазвичай це відбувається через поширену помилку: господиня ставить пиріг у духовку не вчасно.

Не можна забувати, що якість приготування залежить від температури в духовці.

Якщо показник підвищуватиметься поступово, то ймовірність нерівномірного розігріву пирога дуже висока.

Крім того, може бути порушено процес приготування страви. Насамперед це стосується борошняних виробів, зроблених із певних різновидів тіста (дріжджове, листкове, пісочне).

Також варто підкреслити, що в рецептах зазвичай пишуть час, необхідний для досягнення повної готовності пирога саме з урахуванням того, що господиня поставить страву в духовку, що вже розігріта.

Коли відправляти пиріг до духової шафи

Ставити борошняний виріб у духовку потрібно в той момент, коли минуло 15-20 хвилин від початку її розігрівання.

Іншими словами, духовку потрібно включити приблизно за третину чи чверть години до випікання.

Скільки разів на тиждень можна їсти макарони - відповідь може здивувати

субота, 27 грудень 2025, 6:11

Макарони давно стали важливою частиною середземноморської дієти, яку вважають однією з найкорисніших у світі. Попри популярність білкових дієт, експерти наголошують: вуглеводи, зокрема паста, необхідні для енергії, гарного самопочуття та відчуття ситос...

Не пийте капучино після вечері - ось чому

субота, 27 грудень 2025, 5:40

Капучино - смачний молочний напій, але після ситної трапези він може викликати дискомфорт та здуття живота, особливо у людей з непереносимістю лактози. Молоко в напої уповільнює травлення і зменшує стимулюючий ефект кофеїну на шлункову кислоту та жовч,...