Господиням на замітку! Що робити, якщо знизу пиріг пригорає, а згори залишається сирим

Пироги є «фірмовою» стравою багатьох господинь, передають Патріоти України.

Але часто зустрічаються кулінари, яким не вдається спекти рівномірно запечену страву.

Подробиці

Іноді трапляється так, що нижня частина пирога підгорає, а верхня залишається сирою.

Зазвичай це відбувається через поширену помилку: господиня ставить пиріг у духовку не вчасно.

Не можна забувати, що якість приготування залежить від температури в духовці.

Якщо показник підвищуватиметься поступово, то ймовірність нерівномірного розігріву пирога дуже висока.

Крім того, може бути порушено процес приготування страви. Насамперед це стосується борошняних виробів, зроблених із певних різновидів тіста (дріжджове, листкове, пісочне).

Також варто підкреслити, що в рецептах зазвичай пишуть час, необхідний для досягнення повної готовності пирога саме з урахуванням того, що господиня поставить страву в духовку, що вже розігріта.

Коли відправляти пиріг до духової шафи

Ставити борошняний виріб у духовку потрібно в той момент, коли минуло 15-20 хвилин від початку її розігрівання.

Іншими словами, духовку потрібно включити приблизно за третину чи чверть години до випікання.

Не робіть так! Помилка, якої припускаються майже всі під час варіння гречки

понеділок, 21 квітень 2025, 7:50

Якщо ви просто вимкнете вогонь плити, знімете каструлю, відкриєте кришку і перекладете кашу в тарілку, не дивуйтеся, що смак страви вийде зовсім не таким насиченим як хотілося б, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Кухарі радять не поспішат...

А ви це знали? Навіщо промивати рис гарячою водою

понеділок, 21 квітень 2025, 7:15

Перед готуванням круп, зазвичай їх попередньо варто промити. Але не всі господині знають та дотримуються цього правила. А про промивання гарячою водою – зовсім невідомо, передають Патріоти України. Та все ж таки етап попередньої обробки шляхом промиван...