Господиням на замітку! Що робити, щоб котлети не розвалилися

Всі ми полюбляємо пишні і соковиті котлети. Однак не завжди вдається досягти того, щоб фарш не розвалювався прямо на сковорідці, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб цього уникнути, варто запам’ятати 5 простих лайфхаків, якими користуються досвідчені кулінари:

  1. Пам’ятайте, що у фарш однозначно варто додавати курячі яйця. Саме курячі жовтки допомагають котлетам зберегти свою текстуру. На півкіло м’яса достатньо брати лише 1 яйце.
  2. Якщо ви з якихось причин не хочете використовувати яйця, просто додайте у фарш трохи манної крупи. З розрахунку на півкіло фаршу візьміть половину столової ложки крупи.
  3. Також відмінно “пов’язують” фарш будь-які додані овочі – картопля, кабачок та інші варіанти.
  4. Якщо згадати про те, як готують класичні котлети, то на думку відразу ж приходить хліб. Він має бути вчорашнім. Зріжте скоринки і відправляйте настоятись у воду. А ось відмочувати у молоці не варто.
  5. Найпростішим лайфхаком, що захищає котлети, є звичайні панірувальні сухарі. Вони “запечатують” м’ясо і не дають йому розвалитися під час смаження.
Джерело: ПростоВей

А ви це знали? Скільки води потрібно пити щодня і чому це важливо

четвер, 18 грудень 2025, 18:45

Людський організм більш як наполовину складається з води. Втрата навіть 1-2% рідини може впливати на самопочуття - з’являються втома, головний біль, знижується концентрація. Регулярне споживання води допомагає зберігати бадьорість, ясність мислення та ...

Розставлено крапки над "і": Холестерин в яйцях - наскільки він шкідливий насправді

четвер, 18 грудень 2025, 17:45

Курячі яйця, зварені некруто або підсмажені на сковороді, не становлять загрози для здоров’я. Улюблений сніданок безлічі людей на планеті не підіймає рівень холестерину. Результати дослідження було опубліковано в журналі The American Journal of Clinica...