Господиням на замітку! Що робити, щоб котлети не розвалилися

Всі ми полюбляємо пишні і соковиті котлети. Однак не завжди вдається досягти того, щоб фарш не розвалювався прямо на сковорідці, передають Патріоти України.

Подробиці

Щоб цього уникнути, варто запам’ятати 5 простих лайфхаків, якими користуються досвідчені кулінари:

  1. Пам’ятайте, що у фарш однозначно варто додавати курячі яйця. Саме курячі жовтки допомагають котлетам зберегти свою текстуру. На півкіло м’яса достатньо брати лише 1 яйце.
  2. Якщо ви з якихось причин не хочете використовувати яйця, просто додайте у фарш трохи манної крупи. З розрахунку на півкіло фаршу візьміть половину столової ложки крупи.
  3. Також відмінно “пов’язують” фарш будь-які додані овочі – картопля, кабачок та інші варіанти.
  4. Якщо згадати про те, як готують класичні котлети, то на думку відразу ж приходить хліб. Він має бути вчорашнім. Зріжте скоринки і відправляйте настоятись у воду. А ось відмочувати у молоці не варто.
  5. Найпростішим лайфхаком, що захищає котлети, є звичайні панірувальні сухарі. Вони “запечатують” м’ясо і не дають йому розвалитися під час смаження.
Джерело: ПростоВей

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...