Господиням на замітку! Що робити, щоб не витікала начинка із пиріжків

Пиріжки з вишнею, абрикосою, смородиною смакують усім. І хочеться, щоб у них начинки було побільше. Але досвідчена господиня знає, що покладеш багато ягід – половина витече і залишиться поза пиріжком. Щоб цього уникнути, існують щонайменше два способи, передають Патріоти України.

Подробиці

Перший: спробуйте до ягід, крім цукру, додати трохи манної крупи: 1/3 чайної ложки в кожен пиріжок. Манка вбере в себе зайву вологу – і сік з пиріжка не витече.

Другий: додати до начинки цукор і крохмаль. Добре перемішати та викладати на розплесканий рукою або розкачаний качалкою кружечок тіста. Крохмаль вбере в себе сік і разом із ним утворить смачну кисільну начинку. Також не забувайте перед тим, як заповнювати пиріжок начинкою, викласти ягоди на друшляк чи сито, щоб стекла ягідна рідина.

Користуючись цими нескладними підказками, ваші пиріжки будуть мати привабливий вигляд, а також багато смачної начинки!

Для чого кухарі додають олію при маринуванні м’яса чи риби

вівторок, 24 червень 2025, 13:05

Дуже часто, спостерігаючи за роботою професійних кулінарів, можна відзначити, що вони додають рослинну чи оливкову олію в процесі маринування м’яса чи риби. Ця дія має цілих три причини, передають Патріоти України. Якщо ви маєте замаринувати велику кіл...

Ризикуєте отримати виразку або гастрит! Що можна і що заборонено їсти натщесерце

вівторок, 24 червень 2025, 12:35

Натщесерце багато хто починає свій день зі склянки кави або лимонної води, проте такі звички можуть негативно впливати на шлунок, особливо якщо існує ризик розвитку виразки або гастриту. Лікарі наголошують, що правильний вибір продуктів натщесерце допо...