Господиням на замітку! Що робити, щоб не витікала начинка із пиріжків

Пиріжки з вишнею, абрикосою, смородиною смакують усім. І хочеться, щоб у них начинки було побільше. Але досвідчена господиня знає, що покладеш багато ягід – половина витече і залишиться поза пиріжком. Щоб цього уникнути, існують щонайменше два способи, передають Патріоти України.

Подробиці

Перший: спробуйте до ягід, крім цукру, додати трохи манної крупи: 1/3 чайної ложки в кожен пиріжок. Манка вбере в себе зайву вологу – і сік з пиріжка не витече.

Другий: додати до начинки цукор і крохмаль. Добре перемішати та викладати на розплесканий рукою або розкачаний качалкою кружечок тіста. Крохмаль вбере в себе сік і разом із ним утворить смачну кисільну начинку. Також не забувайте перед тим, як заповнювати пиріжок начинкою, викласти ягоди на друшляк чи сито, щоб стекла ягідна рідина.

Користуючись цими нескладними підказками, ваші пиріжки будуть мати привабливий вигляд, а також багато смачної начинки!

Не купуйте цю рибу на Різдво! Вона забруднена ртуттю та свинцем

субота, 13 грудень 2025, 8:12

Риба - головний атрибут святкового столу, але не всі види однаково корисні. Експерти радять обережно обирати рибу, щоб уникнути шкідливих токсинів, таких як ртуть і свинець, передають Патріоти України. Навіть норвезький фермерський лосось не завжди кор...

Приємний бонус: Чорний шоколад може допомогти уповільнити старіння

субота, 13 грудень 2025, 7:45

Британські вчені виявили зв'язок між хімічною речовиною в чорному шоколаді та ознаками уповільнення біологічного старіння людини. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що теобромін, який міститься в чорному ...