
Напевно, кожна людина хоча б раз у житті стикалася з ситуацією, коли м'ясо розморожувалося, але не використовувалося і знову відправлялося до морозильної камери, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Часто можна почути думку, що повторно заморожувати м'ясо, чи то фарш, чи курку, не варто. Тож давайте розберемося, чи це дійсно так.
Початкове заморожування м'яса відбувається шляхом зниження температури продукту до точки замерзання. Через це всередині м'якоті утворюються кристалики льоду.
Якщо м'ясо буде розморожене, а потім повторно заморожене, процес відбувається знову, однак має вже іншу інтенсивність і вплив на якість самого продукту.
Тому коли м'ясо заморожується повторно, його структура змінюється. Через повторне утворення кристаликів льоду в м'якоті відбувається пошкодження клітин. Як результат, м'ясо стає жорсткішим і сухішим після приготування.
Крім цього, повторне заморожування м'яса може спричинити втрату смакових якостей і вологи продукту. Через розморожування і подальше повторне заморожування частина соків та смакових речовин "витікають" з м'яса.
Потенційним ризиком повторного заморожування м'яса є збільшення ймовірності бактеріального зараження. Бактерій після заморожування може збільшитися вдвічі, а це – небезпечно для здоров'я.
Макарони давно стали важливою частиною середземноморської дієти, яку вважають однією з найкорисніших у світі. Попри популярність білкових дієт, експерти наголошують: вуглеводи, зокрема паста, необхідні для енергії, гарного самопочуття та відчуття ситос...
Капучино - смачний молочний напій, але після ситної трапези він може викликати дискомфорт та здуття живота, особливо у людей з непереносимістю лактози. Молоко в напої уповільнює травлення і зменшує стимулюючий ефект кофеїну на шлункову кислоту та жовч,...