Господиням на замітку! Що зробити з картоплею для приготування ідеальних дерунів

Картопляні оладки досить прості у приготуванні та дуже смачні. Втім, багато кулінарів-аматорів пропускають один важливий етап створення страви. Справа в тому, що для отримання ідеальних дерунів недостатньо просто змішати всі інгредієнти і відправити суміш на розпечену сковороду, передають Патріоти України

Подробиці

Потрібно виконати процедуру, без якої тісто не набуде потрібної консистенції. Підсумком пропущеної дії може стати повне розчарування гурмана: страва буде несмачною.

Що обов’язково потрібно зробити з тертою картоплею

З подрібненого овоча має бути видалена волога. Якщо цього не зробити, то в картоплі залишиться багато води, що з високою ймовірністю призведе до розкисанню тіста для дерунів.

Щоб усунути зайву вологу, слід віджати основу для страви через марлю. Втім, можна обійтися і без цього матеріалу. Процедуру легко провести за допомогою сита. І лише після цього картоплю можна перекласти у велику ємність, після чого з’єднати інгредієнт з іншими компонентами: борошном, сирим яйцем, цибулею та спеціями.

Щоб не розізлити Вогняного Коня! Ось що не можна ставити на новорічний стіл

неділя, 21 грудень 2025, 13:10

Рік Вогняного Коня принесе динаміку та зміни, але цей покровитель вимагає особливої поваги під час святкування. Неправильне меню під час зустрічі Нового року може заблокувати фінансовий успіх та гармонію, пише ТСН, передають Патріоти України. Що не мож...

Варто знати! Скільки може зберігатись кутя і чи можна її викидати

неділя, 21 грудень 2025, 12:30

Кутя - одна з найсимволічніших страв української традиції. Її готують і подають у дні великих релігійних свят - насамперед на Святий вечір перед Різдвом, а також на Щедрий вечір і Водохреща, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Ця страва гот...