Картопляні оладки досить прості у приготуванні та дуже смачні. Втім, багато кулінарів-аматорів пропускають один важливий етап створення страви. Справа в тому, що для отримання ідеальних дерунів недостатньо просто змішати всі інгредієнти і відправити суміш на розпечену сковороду, передають Патріоти України
Потрібно виконати процедуру, без якої тісто не набуде потрібної консистенції. Підсумком пропущеної дії може стати повне розчарування гурмана: страва буде несмачною.
З подрібненого овоча має бути видалена волога. Якщо цього не зробити, то в картоплі залишиться багато води, що з високою ймовірністю призведе до розкисанню тіста для дерунів.
Щоб усунути зайву вологу, слід віджати основу для страви через марлю. Втім, можна обійтися і без цього матеріалу. Процедуру легко провести за допомогою сита. І лише після цього картоплю можна перекласти у велику ємність, після чого з’єднати інгредієнт з іншими компонентами: борошном, сирим яйцем, цибулею та спеціями.
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...