Господиням на замітку! Що зробити з помідорами, щоб вони не зіпсували салат зайвою рідиною

Помідори – постійний інгредієнт багатьох овочевих салатів. Проте господині, які хоч раз пробували приготувати салат із помідорами, на свій жаль згодом виявляли, що овоч пустив сік, передають Патріоти України.

Подробиці

Для того, щоб соковиті томати не вплинули на смак усієї страви, перед приготуванням салату слід вдатися до невеликої хитрості. Помідори слід помити, обсушити і нарізати: спочатку навпіл, а потім кожну половинку ще на чотири частини.

Тепер нарізані овочі потрібно відправити в друшляк і щедро посипати сіллю: до трьох великих помідорів сміливо додавайте чайну ложку солі. Залишіть присолені помідори на 15-20 хвилин. Після того, як час вийде, добре струсіть друшляк, додайте ще трохи солі і знову залиште на 10 хвилин.

Такі овочі можна сміливо відправляти до салату, не боячись при цьому, що вони виділять сік. Солити блюдо з додаванням оброблених томатів, потрібно як і раніше, адже практично вся сіль, якою ви присипали помідори, піде разом з рідиною.

На смак буде як желе! Елементарне полуничне варення за 3 хвилини

середа, 25 червень 2025, 18:47

Смачне домашнє варення з полуниці можна приготувати всього за 3 хвилини. Для цього вам знадобиться всього декілька інгредієнтів. Після того, як ви проварите масу, її можна одразу викладати в банку, передають Патріоти України. Ідея приготування смачного...

Смакота! Як можна зварити малинове варення без цукру

середа, 25 червень 2025, 18:13

Тривала термічна обробка та велика кількість цукру робить домашні заготівлі не завжди корисними. З точки зору здорового харчування цукор – це повільна отрута, передають Патріоти України. Однак саме цукор дозволяє зберігатися більшості фруктових та ягід...