Господиням на замітку! Скільки солі додавати при варінні пельменів і коли правильно це робити

Пельмені є однією з найпростіших і найсмачніших страв, передають Патріоти України.

Популярністю користуються як домашні, так і покупні пельмені.

Багато хто знає про те, що ця страва потребує солі для того, щоб покращити смакові якості.

Як правильно додавати сіль?

Якщо ви готуєте покупні пельмені, то без солі обійтися не вийде. Інакше тісто вийде прісним, що негативно вплине на смакові якості готової страви.

Найкраще солити воду до того, як ви відправите пельмені до каструлі.

Кількість солі залежить від кількості води. Так, на 1 л рідини вводиться 1 чайна ложка солі.

Досвідчені кулінари вважають, що додавати сіль у самому кінці варіння не має жодного сенсу. Сіль не просочить тісто, тому страва вам не сподобається.

Також вважається, що сіль допомагає захистити пельмені від злипання.

Разом з цим інгредієнтом не забудьте додати і прянощі. Найкраще на смакових якостях пельменів відбиваються лавровий лист та перець горошком.

Подавати ж пельмені слід з якісною сметаною та ароматною зеленню.

Є секрет! Як відварити овочі для салатів, щоб вони вийшли м’якими і смачними

п’ятниця, 27 червень 2025, 13:08

Багато популярних салатів у своєму складі містять відварені овочі, яким відведено важливу роль у концепції страви. Тому необхідно якісно приготувати овочі, передають Патріоти України. Овочі повинні вийти смачними та м’якими. Якщо йдеться про буряки, то...

Чому кришиться домашня випічка: ТОП-5 помилок при замішуванні тіста

п’ятниця, 27 червень 2025, 11:10

Не так багато інгредієнтів потрібно для того, щоб замісити тісто для домашньої випічки, але на цьому етапі можна зробити одну або кілька помилок, через що булки, хліб або пироги будуть кришитися, передають Патріоти України. Зайві дріжджі ніколи не роби...