Господиням на замітку! ТОП-3 секрети, що зроблять страви з картоплі удвічі смачнішими

Багато хто любить картоплю за її універсальність у приготуванні страв. Але не всі знають секрети, як зробити картоплю смачною, особливо, коли вона вже стара або темніє після тертя. Ми ділимося цінними та перевіреними порадами, які допоможуть вам у приготуванні картоплі, передають Патріоти України.

Подробиці

  1. Додайте 1 чайну ложку оцту, 3 зубчики часнику та лавровий лист у воду під час варіння старої картоплі. Проте не забудьте витягнути лавровий лист після приготування, щоб уникнути гіркого присмаку у страві. Так смак картоплі буде виразним, ароматним і сподобається навіть без додавання масла.
  2. Для того, щоб уникнути темного кольору натертої картоплі, змішайте її з невеликою кількістю молока. Наприклад, на 10 великих картоплин вистачить 50 мл молока.
  3. Якщо ви хочете покращити смак та аромат картопляного пюре, рекомендується збивати його вручну, а не за допомогою блендера. Він може зробити пюре пишним, але не завжди збереже його справжній смак і текстуру. Натомість є висока ймовірність отримати картопляний клейстер.

Японський секрет ідеального рису: Як приготувати, щоб він не злипався

понеділок, 8 грудень 2025, 8:15

Хочете, щоб ваш рис був пухкий, пружний і не лип до каструлі? У японців є свій простий ритуал, який гарантує результат ресторанної якості. Головне - правильне промивання та замочування, передають Патріоти України.

Робите це після вечері? Будуть сумні наслідки

понеділок, 8 грудень 2025, 6:12

Лягати після ситної вечері – поширена звичка, яка може серйозно нашкодити вашому здоров’ю. Доктор Міхал Вжосек, клінічний дієтолог, пояснює, чому диван після вечері - не найкраща ідея, і що робити замість цього, щоб покращити травлення, сон та рівень е...